Regeringen pumper millioner ind i it-forskning

Danske forskningsvirksomheder og –læreranstalter kan se frem til en pose penge på 70 millioner kroner fra Videnskabsministeriet. Budskabet modtages med jubel i it-branchen og studiemiljøet.

Fra finanslovens forskningsreserver afsætter Videnskabsministeriet 70 millioner kroner fordelt på med 35 millioner kroner i 2007 og 2008.

Pengene skal bruges på prioriterede områder inden for ikt-området, og det strategiske forskningsråd skal stå for uddelingen af midlerne.

Videnskabsminister Helge Sander (V) lægger vægt på forskning inden for pervasive computing og digital forvaltning.

- Danske forskningsmiljøer og virksomheder har i international sammenhæng et stærkt udgangspunkt inden for blandt andet pervasive computing – it i alt – og digital forvaltning. Derfor koncentreres satsningen på disse felter, udtaler Helge Sander i en pressemeddelelse.

Pervasive computing-betegnelsen dækker allestedsnærværende anvendelse af it.

Pervasive computing kan ifølge Videnskabsministeriet i sig selv være eller kombineres med mobile, trådløse teknologier til blandt andet at omfatte intelligente trafiksystemer og e-sundhed.

Forskningen indenfor digital forvaltning indbefatter nye måder at levere digitale serviceydelser direkte til borgere og virksomheder.

Før udmøntningen af forskningskronerne vil der være et seminar for private og offentlige forskningsmiljøer, som har særlig interesse i ikt-området.

Seminaret vil blive arrangeret i samarbejde med brancheforeningen IT-Branchen og ITEK,

Midlerne modtages med jubel i branchen

Direktør for Dansk industris it-branchesammenslutning, ITEK, Tom Togsverd modtager meldingen om it-midlerne med stor begejstring.

- ITEK har under finanslovsforhandlingerne arbejdet for, at vi fik et øremærket program for forskning og udvikling med netop dette indhold, siger han.

Han påpeger dog, at det er vigtigt, at midlerne bruges i samarbejde med virksomhederne.

- Det en god idé med et fælles kick-off arrangement, hvor forskere og virksomheder sammen kan identificere de helt konkrete områder, vi skal gå efter, forklarer han.

Også i forskningsmiljøet modtages budskabet med glæde.

- Vi vil da søge midlerne, lige som vi har søgt andre midler de seneste års tid, siger IT-Universitetets prorektor, Jørgen Staunstrup.

Han sidder også i bestyrelsen i det strategiske forskningsråd, men har dog ikke indflydelse på fordelingen af pengene.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere