BEC rykker fra Danske Bank med digital bank-nøgle

Bankernes EDB Central (BEC) arbejder netop nu sammen med IBM på at binde kundernes digitale underskrifter til et bestemt stykke hardware som for eksempel en USB-nøgle. Dermed overhaler BEC Danske Banks pc-baserede nøglefil indenom.

Inden for et års tid lancerer BEC (Bankernes EDB Central) i samarbejde med IBM en digital signatur, der knytter sig til et bestemt stykke hardware.

Dermed har BEC, hvis selskabet vælger det, en god chance for at blande sig i feltet af konkurrenter, når kapløbet om hvem, der skal administrere det offentliges digitale signatur version 2.0, skydes i gang.

TDC, der vandt det første udbud om den offentlige digitale signatur, har kontrakten, indtil den udløber i 2008.

"Muligheden er at binde underskriftsfilen til et stykke hardware som en konkret pc, en USB-nøgle eller en cd-rom, hvor man så kan proppe cd-rom'en i forskellige pc'er, så man ikke er bundet til sin hjemme-pc," forklarer Mogens B. Iversen, sikkerhedschef i BEC.

Overhaler Danske Bank

Initiativet fra BEC overhaler dermed Danske Banks netop lancerede nøglefil, som knytter sig til en bestemt pc, men ikke umiddelbart til et stykke flytbart hardware som en USB-nøgle eller en cd-rom.

"Med Danske Banks nøglefil kan kunden kun køre sin netbank fra en bestemt pc, og det er selvfølgelig et problem, hvis den for eksempel bliver stjålet," siger Mogens B. Iversen.

Netop nu arbejder BEC i en projektgruppe sammen med "nogle banker" og primært med IBM som underleverandør.

"Der er ikke nogen plan for, hvornår vi går i luften med vores nøglefil, men tanken er at lave en langsigtet løsning, og den kunne godt hænge tidsmæssigt sammen med lanceringen af den digitale tinglysning. Det er i hvert fald tanken," siger Mogens B. Iversen.

Sommeren 2008

Tidsplanen for den digitale tinglysning peger på lancering omkring sommeren 2008.

Beslutter BEC sig for en kortsigtet løsning, skal den kunne sendes på gaden i år, men om BEC vælger kort- eller langsigtet afhænger også af det aktuelle trusselsbillede.

"Nu er jeg sikkerhedschef og ikke udviklingschef, så jeg kigger på det med sikkerhedsbriller. Fortsætter trusselsbilledet som nu, så vil vi måske hælde til den langsigtede løsning, men selvfølgelig skal vi have et beredskab klart, hvis trusselsbilledet bliver forværret," siger Mogens B. Iversen.

Endnu en kombattant

Bliver BEC's nøglefil en succes, får det kommende udbud af den offentlige digitale signatur version 2.0 måske endnu en kombattant. Indtil videre er de åbenlyse konkurrenter TDC, KMD, IBM og de store banker Nordea og Danske Bank.

BEC er en forening, der udvikler og leverer it-ydelser til 73 pengeinstitutter og flere hundrede finansielle virksomheder. Foreningen BEC omsatte i 2005 for 680 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere