Microsoft klarer frisag i patentkrig

Microsoft er frifundet i en anklage om at bryde et Alcatel-Lucent-patent, der omhandler stemmegenkendelses-teknologi. Dommen er andet trin i patentkrigen mellem de to giganter.

Retten i San Diego har afsagt endnu en kendelse i patentkrigen mellem Microsoft og Alcatel-Lucent.

Denne gang faldt slaget ud til fordel for software-producenten fra Redmond.

Kendelsen betyder dog langt fra, at Microsoft kan ånde lettet op. Der er nemlig stadig en række verserende patentsager mellem de to parter.

Milliarder til udvikling

Den netop afsagte kendelse betyder, at Microsoft ikke bryder patentet på den stemmegenkendelses-teknologi, som Alcatel-Lucent mener at have retten til.

"Vi mener, at afgørelsen er udtryk for, at juryen har gennemskuet de meget komplekse patentsager, og at Alcatel-Lucent øvrige påstande ikke holder vand,” siger Tom Burt, Microsofts vicedirektør.

Alcatel-Lucent giver derimod klart udtryk for deres utilfredshed over dommen. Talskvinden Mary Lou Ambrus sagde umiddelbart efter domsafsigelsen, at virksomheden har planer om at appellere kendelsen.

"Vi investerer hvert eneste år milliarder i udvikling og forskning i ny teknologi, som vi stiller til rådighed for andre virksomheder," siger hun til Computerworlds nyhedstjeneste.

"I de kommende retssager forventer vi, at der afsiges domme, der vil give os en rimelig kompensation for vore opfindelser."

Flere sager på vej

Domsafsigelse er den anden i en hel række sager mellem de to virksomheder, der skal afgøres af de amerikanske domstole.

Den næste domsafsigelse, der omhandler Alcatel-Lucents påstand om, at Microsoft, Dell og Gateway overtræder et patentet om brugerflade-teknologi, afsiges den 21. maj.

Tre andre stridigheder bliver afgjort senere på året.

Alcatel-Lucent-sagen er ikke den eneste store patentsag, som Microsoft kæmper med i øjeblikket.

I sidste uge fremlagde software-giganten sine argumenter for de amerikanske domstole i en seks år lang strid med telegiganten AT&T.

Bøde på 8,5 milliarder

I sidste uge afsagde juryen den første af seks sager om patentbrud i en sag om patenter på mp3-formatet.

Her blev Microsoft dømt til at betale en skadeserstatning på 8,5 milliarder kroner til Alcatel-Lucent.

Sagen betragtes som et af de mest markante patentopgør, da rettens dom kan få betydning for et hav af producenter, der benytter mp3-formatet i kommercielt øjemed.

Rettens afgørelse kan i yderste konsekvens betyde, at Alcatel-Lucent kan kræve erstatning fra mange andre producenter af hardware og software, der benytter mp3-filer i kommercielt øjemed.

"Retsagens udfald er meget skuffende for os og ikke mindst for hundredvis af andre virksomheder der har en mp3-licens," skriver Microsoft i den officielle udmelding.

"Vi er bekymrede for, at beslutningen åbner en dør for Alcatel-Lusent til at retsforfølge de virksomheder, der benytter mp3-teknologien fra Fraunhofer, som er den rigtige producent."

Alcatels kommunikationsdirektør Venke Østby har ikke ønsket at kommentere på, hvad følgerne eventuelt vil blive, hvis firmaet vinder de endelige retssager.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere