Klaus Riskærs ankesag kan tage halvandet år

Der vil gå mellem et og halvandet år, før der kan sættes et juridisk punktum i Klaus Riskærs ankesag. Den dømte finansmand risikerer at skulle sidde bag tremmer i hele perioden.

Finansmanden og iværksætteren Klaus Riskær Pedersen skal formentlig tilbringe de næste 18 måneder i fængsel.
Det er nemlig den tid, der vil gå, før ankesagen ved landsretten er afgjort.

Københavns Byret dømte i dag Klaus Riskær Pedersen til syv års fængsel for bedrageri og mandatsvig - den dom blev anket på stedet.

Lars Bo Langsted, der er professor i jura ved Aalborg Universitet, vurderer, at landsretten vil forsøge at skubbe sagsbehandlingen lidt frem i kalenderen, når den dømte er varetægtsfængslet.

”Men der går lidt tid, før de har plads. Et løst gær vil være, at der ligger en landsretsafgørelse om et år til halvandet,” siger Lars Bo Langsted.

Sagen kommer ifølge Lars Bo Langsted til trække ud, fordi der er tale om en såkaldt bevisanke, som ikke bare kan klares på et par enkelte retsdage.

Flere kort på hånden

Som udgangspunkt har man ret til at prøve en dom ved to retsinstanser, men hvis landsretten er enig med Københavns Byret, er der ikke så meget andet at gøre, fortæller Lars Bo Langsted.

Alligevel er det faktisk muligt at søge om at få sagen for Højesteret. Men det er det vanskeligt at få tilladelsen til at indbringe sagen for den højeste retsinstans, og så kan Højesteret heller ikke tage stilling til beviserne.

”Højesteret kan tage stilling til juraen og strafudmålingen. Så der er næppe meget at vinde ved at prøve,” siger Lars Bo Langsted.

Dermed vurderer professoren, at det juridiske punktum i sagen sættes med landsrettens afgørelse.

Hård dom

Når Klaus Riskær Pedersen er dømt til syv års ubetinget fængsel, skyldes det ifølge professoren, at byretten har lagt vægt på, at der er tale om en velplanlagt og velgennemtænkt forbrydelse.

Desuden har retten hæftet sig ved det helt usædvanlige i, at Klaus Riskær Pedersen i forvejen har en dom på to et halvt års fængsel for stort set den samme forbrydelse.

”Den advarsel, der ligger i en betinget dom, har han jo helt øjensynligt ikke taget til sig,” siger Lars Bo Langsted.

Klaus Riskær Pedersen befinder sig netop nu i Vestre Fængsel, hvor han sidder varetægtsfængslet. Hans forsvarer har kæret varetægtsfængslingen til landsretten, men hvis landsretten er enig, skal Klaus Riskær Pedersen blive siddende i fængslet, til ankesagen er afsluttet.

Kan prøveløslades efter knap fem år

Hvis Landsretten desuden stadfæster byrettens dom på syv års fængsel, vil Klaus Riskær Pedersen herefter overgå direkte i fængsel til afsoning af dommen.

Afsoningen af dommen vil formentlig foregå i et åbent fængsel, vurderer Lars Bo Langsted. Normalt skal der nemlig særlige grunde til at anbringe folk i lukkede fængsler, eksempelvis at den dømte er særlig farlig.

”Og det er der jo næppe tale om i hans tilfælde. Så det vil være en afsoning i et åbent fængsel”, siger Lars Bo Langsted.

Hvis sagen slutter med, at dommen på syv års fængsel bliver stadfæstet, vil Klaus Riskær Pedersen kunne prøveløslades, når to tredjedele af dommen er afsonet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere