Artikel top billede

Morten Kjærsgaard er stærkt tilfreds med SCO's nederlag til Novell.

Danske open source-folk jubler over SCO-nederlag

Der er jubel hos Open Source Leverandørforeningen i Danmark over SCO's nederlag til Novell. Foreningen undrer sig samtidigt over, om SCO stod for hele "skæmmekampagnen" alene.

Open Source Leverandørforeningen i Danmark glæder sig over, at det ikke lykkes SCO at få skovlen under Novell, efter den lange strid om retten til Unix-koden i Linux-distributionerne.

"Hele kampagnen har jo været negativ markedsføring af Linux og af SCO selv. Det er dejligt, at det endelig ser ud til at være slut nu," formanden for Open Source Leverandørforeningen i Danmark, Morten Kjærsgaard.

Han ser nu frem til, at open source-software kan vinde større indpas med en forhindring mindre på banen, og opfordrer samtidigt SCO til at koncentrere sig om sin egen forretning.

Forsikring mod meteornedslag

SCO's kamp mod Novell om rettighederne har fået flere virksomheder til at tegne forsikringer mod senere sagsanlæg om rettighederne til Linux-koden.

"Det er jo som at tegne forsikringer mod meteornedslag. Jeg har hele tiden anset SCO's larm som en skæmmekampagne, der skal få folk til ikke at vælge Linux af frygt for eventuelle senere retssager om rettighederne," fortæller Morten Kjærsgaard.

Han anser det som usandsynligt, at sagen har kunnet få en anden udgang end den, som dommer Dale Kimball afsagde i fredags med SCO's endelige nederlag til Novell.

"Hvis ikke det var udfaldet, så ville der ikke være retfærdighed til længere," siger Morten Kjærsgaard.

Hvem står bag?

Han har dog været nervøs for, at selskaber og privatpersoner har vaklet, og valgt et proprietært system, på grund af SCO-sagen.

"Det er jo både topchefer og privatbrugere, der måske ikke har turdet kaste sig ud i Linux på grund af skræmmekampagnen. Og man kan jo spørge sig selv om, hvem der står bag kampagnen. Der er jo forlydender om, at det er Microsoft, der har pumpet en masse penge i markedsføringen og retssagerne," siger Morten Kjærsgaard.

Formanden fra Open Source Leverandørforeningen vil dog ikke pege fingre ad Microsoft eller andre selskaber, selvom han finder det "mystisk," at SCO har kunnet køre så stor en sag for egne penge.

"Men når det kommer til stykket, så har kampagnen jo kun formået at bremse open source-udbredelsen – ikke at stoppe den," lyder det fra Morten Kjærsgaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere