Artikel top billede

Danske e-handlere har stor tillid til netbutikkerne og synes, det er nemt at handle på nettet.

Danskerne elsker e-handel

Vi er så glade for e-handel, at hver femte af os glemmer at kontrollere, om handlen er gået rigtigt til.

Danskerne er vilde med e-handel, og herhjemme har 88 procent af de danske internetbrugere inden for det seneste år købt fysiske varer på nettet.

Det viser en undersøgelse, som analysefirmaet Userneeds har foretaget for Computerworld, hvor over 1.500 danskere er blevet spurgt om deres e-handelsvaner.

Ifølge Danmarks Statistik havde 80 procent af danskerne adgang til internettet derhjemme i 2006, hvor kun 31 procent af den danske befolkning havde handlet på nettet sidste år.

For virksomhedernes køb over nettet lå det tal på 59 procent i 2006.

Tænder på brugervenligheden

De mange danske e-handlere er godt tilfredse med brugervenligheden på både udenlandske og danske hjemmesiderne.

71 procent svarer, at de synes, det er "meget let" at handle på nettet, og 28 procent svarer, at det er "let."

Kun én procent finder det besværligt at handle ind med virtuelle indkøbskurve.

Stor tillid og loyalitet

Danskerne mener også, at sikkerheden er god på de danske e-handelssites.

"Jeg har ikke oplevet misbrug - så jeg tror på at sikkerheden er der indtil det modsatte er bevist," lyder ét af svarerne fra de adspurgte danskere.

22 procent synes således, de danske websites er "meget sikre" og 70 procent finder dem "sikre". Kun fem procent har ikke tillid til e-handelssiderne, mens blot én procent finder dem "meget usikre".

Måske er det kombinationen af brugervenlighed og loyalitet, der gør danskerne loyale, når det kommer til at handle på nettet.

38 procent vender næsten altid tilbage til de samme sider, mens 56 procent kommer ofte tilbage til de indkøbshjemmesider, som de kender i forvejen.

Dårligt styr på økonomien

Selvom danskerne ofte flår varerne ned af de digitale hylder på nettet, så kontrollerer 17 procent aldrig om det rette beløb er trukket på kontoen.

Det kunne måske være en god idé, da to procent af de adspurgte i Userneeds-undersøgelsen har oplevet at få trukket et større beløb eller ligefrem blive bestjålet efter en e-handel.

Langt fra amerikanske tilstande

De danske internetbrugere er enten heldigere eller mere kløgtige end de amerikanske handlende.

For i Guds eget land har næsten 20 procent af alle amerikanere oplevet at blive fusket på nettet – ofte ved hjælp af phishing eller en anden form for identitetstyveri.

Det viser en undersøgelse foretaget af e-handelsanalysefirmaet Harris Interactive og Microsoft.

"Det mest overraskende i undersøgelsen var, at omkring 58 procent af de adspurgte amerikanere havde ingen eller et meget ringe kendskab til internet-snyderi," siger sikkerhedsekspert Adrienne Hall fra Microsoft.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere