Rå teknologi får Microsoft til at udsætte ny Navision

Microsoft Convergence: Test, test og atter test af en fundamentalt ny opbygning får Microsoft til at udsætte lanceringen af næste NAV-version med et halvt år.

Microsoft Convergence, København: Massevis af test og en flere nye funktionaliteter end oprindeligt planlagt. Sådan lyder grundene til, at Microsoft udsætter den næste version af ERP-programmet Dynamics NAV (tidligere Navision) med yderligere et halvt år.

Det er anden udsættelse i år. Senest sigtede Microsoft efter at lancere en opgraderet version 5,1 omkring årsskiftet. Den dato er ny rykket til midten af 2008.

Til gengæld er arbejdstitlen nu version 6.0, og det indikerer, at der ikke er tale om en opgradering af version 5.0, der kom i handlen for et halvt års tid siden.

”Version 6.0 bygger på en markant anderledes teknologisk platform og er en meget stor release. Derfor giver det mening at gennemføre længere test i samarbejde med nogle af vores store ISV-partnere,” siger Per Christensen, produktchef for Dynamics NAV.

Ekstra lag

Rent teknisk bliver den nye NAV-version opbygget på samme måde som det mere avancerede Dynamics AX.

Det vil sige, at NAV får et lag ekstra i forhold til tidligere, hvor systemet har bestået af et præsentations-lag og et database-lag.

Det bliver nu udvidet med et mellemliggende servicelag, der skal bruges til at holde styr på forretningsgangene.

Samtidig bliver den nye Dynamics NAV opbygget efter de rollebaserede principper, som Microsoft for alvor har taget til sig.

De indebærer, at alle medarbejderne i en given virksomhed – fra receptionist og lagermedarbejder over økonomifolk til topcheferne på direktionsgangen – kan få adgang til netop de informationer i systemerne, som netop de har brug for.

Gennemsigtighed

Det betyder for eksempel, at en receptionist kan få adgang til at rette og tilføje adresser direkte i et kunde-system frem for at skulle kontakte salgsafdelingen for at få det gjort.

Samtidig vil en sælger kunne få adgang til husets bogholderi for at se, om en given kunde har betalt sine gamle fakturaer. Og så videre.

”Det er især den rollebaserede tilgang, der gør, at vi vil være sikre på, at systemet er testet meget grundigt igennem. Vi har meget store forventninger til den rollebaserede tilgang. I dag er det en meget lille del af virksomhederne, der udnytter ERP. Det kan vi måske få ændret med denne tilgang,” siger Per Christensen.

Han er ikke selv særligt ked af udsættelsen.

Den kan nemlig betyde, at flere kunder vil springe på Dynamics NAV 5.0, der blev lanceret i slutningen af marts, men som mange efter Per Christensens opfattelse har nedprioriteret, fordi de har ventet på den lovede opgradering.

Gamle partnere skal forberede sig

Samtidig giver udsættelsen mange af Microsofts partnere mulighed for at forberede sig på de nye tider.

Flere af de nuværende Dynamics-partnere har med Per Christensens ord været med nærmest siden Navision blev grundlagt for 20 år siden.

Og mange af dem har brug for kompetence-opbygning og ny viden for at kunne håndtere en virkelighed baseret på en rollebaseret tilgang.

Den gør, at NAV-leverandøren på en helt anden måde skal have indblik i virksomhedernes dagligdag og procedurer, som skal håndteres i en sammensmeltet substans med blandt andet Biztalk og ikke mindst Sharepoint som væsentlige og centrale elementer.

”Så nu skal vi bruge det her år på at opbygge partner-kompetencerne,” siger Per Christensen.

Mobility bliver næste skridt

De rollebaserede principper er blot et skridt på vejen i Microsofts bestræbelser på at få foldet forretnings-systemerne ud, så de dækker mange afdelinger og mekanismer i de forskellige virksomheder.

Næste fase kommer til at handle om mobility, fortæller Per Christensen.

Dermed lægger han sig helt på linie med de udmeldinger, som Microsoft tidligere er kommet med - nemlig at unified communication - eller enhedskommunikation - bliver central i fremtidens virksomhedsdrift.

Enheds-kommunikation handler om at lade kommunikationen – mail, sms, tale, mobil, messenger – flyde frit mellem applikationer og apparater.

Det skal fjerne behovet for at sidde ved computerskærmen for at få adgang til bestemte informationer. De skal istedet følge brugeren, så han frit kan flyde mellem IM, telefon, mail.

Den gør det muligt eksempelvis at ringe til en messenger-kontakt med et klik eller at flytte en mail-kontakt over på messenger eller mobiltelefonen inklusive billeder, kontakt-oplysninger, kalender-informationer og meget andet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere