Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Sander-kovending i OOXML-debatten

Konkurrencestyrelsen skal supplere et uvildigt ekspertpanel i undersøgelsen af en eventuel OOXML-implementering i den offentlige forvaltning. Det har Folketingets it-ordførere netop besluttet.

It-ordførerne på Christiansborg besluttede i dagens forespørgselsdebat, at både Konkurrencestyrelsen og et uvildigt ekspert-panel skal vurdere de tekniske, forvaltningsmæssige og ikke mindst konkurrencemæssige aspekter ved implementeringen af ODF og OOXML i den offentlige forvaltning.

At Konkurrencestyrelsen skal på banen i undersøgelsen af de to dokument-standarder er nyt i forhold til tidligere udmeldinger fra videnskabsminister Helge Sander (V).

Han har nemlig tidligere afvist, at styrelsen skulle med i undersøgelsen.

Dengang sagde han:

"Det handler om, hvordan vi skaber konkurrence, og det handler ikke om at afdække konkurrencen på markedet i dag. Det er en helt anden dagsorden."

Men dagens debat har åbenbart vendt rundt på tingene.

Ingen specifikke spørgsmål

Videnskabsministeren har også tidligere sagt, at folketingspolitikerne ikke hverken kunne eller skulle diktere Konkurrencestyrelsens arbejde.

Og det gør han nok stadig efter dagens debat, hvor det blev besluttet, at styrelsen ekspertise skal inddrages, men ikke styres af specifikke spørgsmål, som Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt ellers tidligere har presset på for at få tvunget igennem.

"Når både det uvildige panel af eksperter og Konkurrencestyrelsens arbejde skal ligge til grund for vores fremtidige beslutning, har vi et godt kompromis at arbejde ud fra," forklarer it-ordfører fra Det Konservative Folkeparti, Mike Legarth.

Også fadderen bag B103, beslutningsforslaget om åbne standarder i det offentlige, Morten Helveg Petersen fra Det Radikale Venstre, er godt tilfreds med debatten.

"Det betyder meget for mig, at der er bred enighed om de to rapporter fra it-ordførerne. Nu får vi endelig endevendt de tekniske og konkurrencemæssige spørgsmål fra to vinkler, og det er et glimrende udgangspunkt," siger han til Computerworld.

Formelt bliver forslaget om de to rapporter vedtaget tirsdag 29. april.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere