Artikel top billede

Teleselskaber ignorerer mobilt bredbånd til Linux-folk

Folk med Linux-pc'er må selv ligge og rode med at komme på det mobile bredbånd, for ingen af de store selskaber understøtter open source platformen.

Når Linux-brugere vil surfe rundt på nettet, må de ofte pænt blive siddende ved et skrivebord eller i nærheden af en trådløs router.

For de kan ikke umiddelbart benytte de mobile bredbånd fra teleselskaberne 3, TDC, Telia og Sonofon, da der ikke er drivere fra disse selskaber til det mobile bredbånd under Linux.

Ifølge 3's kommunikationschef, Stine Green Paulsen, ligger problemet i, at selskabets egen hardware-producent, Huawei, kun har sat driver-løsningen op til Windows og Mac OS.

"Det kan godt lade sig gøre at køre vores løsning på en Linux-computer, men man skal nok lede efter nogle guides på nettet for at finde ud af, hvordan man gør," forklarer Stine Green Paulsen til Computerworld.

I lighed med 3's udmelding kan mobile bredbåndsløsninger fra de andre selskaber også bruges til Linux. Det kræver dog lidt teknisk snilde at finde ud af, hvordan man sætter sin Linux computer op til det mobile internet.

Da ikke alle teleselskaberne linker til Linux-opsætningen, kan der måske hentes inspiration i denne søgning .

Mister kunder

Stine Green Paulsen fra 3 siger, at selskabet måske siger farvel til nogle kunder på den konto, men sætter sin lid til det mest udbredte styresystem, Windows.

"Vi kan simpelthen ikke hjælpe eller supportere de kunder, der bruger Linux. Vi har valgt noget hardware til Windows og Mac OS, og det valg må vi følge," siger hun.

Ifølge styresystems-statistikkerne fra FDIM tegner søgninger fra Linux-distributioner på nettet i juli under en kvart procent af alle danske søgninger på nettet, som trods alt er en fremgang fra samme periode sidste år.

Teleselskaberne melder også om få forespørgsler vedrørende opsætning af mobile bredbåndsløsninger til Linux.

Der er samtidigt grobund for, disse tal vil vokse i takt med, at netbooks med præinstalleret Linux vinder indpas i de danske dagligstuer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere