Artikel top billede

Danske 3 jubler over første positive resultat

Danske 3 jubler over endelig at have landet sit første positive resultat på månedsbasis. Det falder lige op til den endelige deadline, som selskabets ejere har sat for at få sorte tal.

Efter mere end fem år på det danske marked løfter teleselskabet 3 jublende hænderne i vejret.

Det er nemlig i sidste øjeblik lykkedes for selskabet at få hevet et positivt driftsresultat før renter, skat og afskrivninger, det såkaldte EBITDA, hjem for en samlet måned, nemlig august.

Netop det har været et krav fra selskabets ejere, Hong Kong-konglomeratet Hutchison Whampoa og svenske Investor, der i januar meddelte, at 3 snart skulle til at tjene nogle penge, hvis selskabet skulle have en fremtid på det nordiske marked.

3 har i Norden investeret massivt i udbygning af selskabets netværk, men investeringerne på et tocifret milliardbeløb har langt fra kastet kundestorm af sig.

Tal fra IT- og Telestyrelsen viser nemlig, at 3 ved årsskiftet havde 304.000 kunder.

3 kom ud af 2007 med et samlet underskud på 800 millioner kroner. Selskabet tabte altså dermed godt 2.600 kroner per kunde i 2007 og har siden indtoget på det danske marked i 2001 samlet tabt mere end 9,5 milliarder kroner.

Men nu blæser der nye vinde over det danske land, mener 3's administrerende direktør i Danmark, Morten Christiansen, der i en udsendt pressemeddelelse bedyrer, at 3 nu har en 'sund' forretning i Danmark.

"Med et positivt driftsresultat har vi nået endnu en milepæl i virksomhedens udvikling. Der har været mange synspunkter i markedet om vores strategi, men vi har sat nogle klare mål for vores forretning sammen med vores ejere og de mål opfylder vi - senest med et positivt resultat på driften," siger han ifølge selskabet i pressemeddelelsen.

Det første positive driftsresultat for 3 betyder dog langt fra, at selskabet kommer ud med sorte tal i år, hvor det fortsat ventes, at 3 vil lægge yderligere underskud oven i de 9,5 milliarder kroner, som selskabet allerede har tabt herhjemme.

"Vi har nu sorte tal på driftdelen, og det skal være on going måned for måned fra nu af. Sådan har den klare udmelding været fra ejerne. Men det kan sagtens være, at vi for hele året får underskud også på driftdelen, fordi hele året jo regnes sammen," siger 3's kommunikationschef Stine Green Paulsen.

Fremadrettet gælder det nu arbejdet med at få sorte tal på EBIT, der er indtjeningen før renter og skat, men altså uden afskrivningsdelen, der i regnskabsmæssig sammenhæng giver mulighed for en vis tal-jongleren.

Stine Green Paulsen understreger dog, at tallene er helt reelle. Hun ønsker ikke at komme med bud på, hvor stort et underskud, 3 kommer ud med i år.

"Men der kommer nok til at gå nogle år, før vi får sort bundlinie," siger hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere