Ud over ét nedbrud i går i Unibanks betalingssystem for virksomheder, Unitel, slap banken øjensynlig helskindet ind i det nye år med sine mere end 700 software- og hardwaresystemer, der gennem fire år er blevet tjekket igennem af interne og eksterne IT-folk.
Det betyder imidlertid ikke, at banken drosler lidt ned for sit arbejde med udviklingen af IT, understreger udviklingschef Kurt Nørrisgaard.
- Indsatsniveauet bliver ikke mindsket, da vi har masser af spændende ting at arbejde med. Vi bruger især mange kræfter på at udvikle vores kundevendte tjenester - både til brug på Internet og ude i filialerne, forklarer han.
Banken bruger derudover IT-musklerne på løbende at udvikle sin elektroniske infrastruktur. Kurt Nørrisgaard peger på, at Unibank udvikler komponenter til sine systemer, som skal sikre, at hele IT-platformen følger med den teknologiske udvikling i omverdenen. Platformen skal være så fleksibel, at sker der noget nyt inden for IT, skal banken kunne indarbejde det i systemerne - uden at hele grundlaget skal ændres.
Udviklingschefen afviser, at Unibank har haft en kurv, hvor projekter og IT-opgaver er blevet lagt hen, fordi år 2000-tjekket skulle foretages først.
- Der har ikke været noget med, at vi har sagt: Når vi passerer år 2000, SÅ skal vi i gang med etc. Vi har løbende sørget for at ordne opgaverne, siger Kurt Nørrisgaard.
IT-ressourcerne skal umiddelbart ikke bruges til det, som den politiske og økonomiske verden ellers taler om: omstilling til euro i forventning om, at Danmark vælger at tiltræde ØMU´en. Banken vil ikke bruge de store ressourcer på det, når det ikke er afgjort, om Danmark skal gå med i euro-samarbejdet.