Behageligt bekendtskab

Microsoft er bedst kendt for software, men firmaet har også fremstillet mus og tastaturer i mange år. Seneste skud på stammen er sættet Wireless Laser Desktop 6000, der består af Wireless Comfort Keyboard og Wireless Laser Mouse 6000.

Behageligt bekendtskab

Som navnet antyder, er der tale om et trådløst skrivebordssæt, hvor kommunikationen til computeren klares via en lille modtager, der tilsluttes USB porten på pc'en.

Det er også muligt at benytte de to PS/2 porte, hvis man ikke har ledige USB porte. Efter installation af software er man kørende.

De færreste vil mene, at der er tale om et særligt smukt eller elegant tastatur. De gennemsigtige knapper får tastaturet til at se lidt billigt og plastikagtigt ud, og man er heller ikke helt tryg ved kvaliteten.

Af en eller anden grund lyder Enter tasten for eksempel, som om den kunne falde af hvert øjeblik.
Forbeholdene forsvinder dog, når tastaturet for alvor tages i brug. Det er nemlig overraskende behageligt at skrive på.

Tastaturet er buet, så det nærmest smiler til brugeren. Det gør skrivestillingen mere ergonomisk, og her hjælper den bløde håndledsstøtte også.

Tasterne giver efter for et let tryk, men en klikeffekt gør, at man ikke er i tvivl om, at man har ramt tasten rigtigt. Det er faktisk rigtig dejligt at skrive på, når man først har vænnet sig til det, selv om nogen nok vil synes, at det er lige følsomt nok.

Hvis man er til et larmende tastatur, hvor hvert anslag kræver en kraftanstrengelse, så skal man holde sig fra Wireless Comfort Keyboard.

Masser af taster

Tastaturet er forsynet med en pæn flok genvejstaster, som alle kan programmeres til en mængde opgaver. Dertil kommer en zoom knap, der kan bruges til at gøre billeder eller teksten på skærmen større eller mindre. Den er god at have, når man redigerer billeder eller skal læse det, der står med småt på en webside.

De fleste genvejstaster er på forhånd udstyret med yderst anvendelige funktioner. Tasterne F1 til F12 har også fået nyt job, og det er knap så heldigt. For eksempel skal F5 nu bruges til at åbne et nyt dokument,

og det kan være fint nok i Word, men det er ikke fedt, når man sidder i Internet Explorer og klikker F5, som man plejer at gøre for at opdatere. I stedet dukker der en boks op, hvori man kan indtaste en adresse til en webside, der skal åbnes i browseren.

Endnu værre er det, hvis man strejfer F6, for så lukker vinduet uden varsel. Ulykken er dog ikke så stor, for som nævnt kan alle taster omprogrammeres, og en særlig tast ved navn F Lock kan give F tasterne de sædvanlige funktioner igen.

Mus med zoom

Musen detekterer bevægelser ved hjælp af en laserstråle, og den reagerer hurtigt og præcist. Den ligger egentlig ganske godt i hånden – hvis man altså er højrehåndet.

Da musen er trådløs og skal forsynes med et par AA batterier, er den en smule tung i det, så den er i hvert fald ikke oplagt til spilentusiaster.

Den følsomme rulleknap kan bevæges i fire retninger, så man kan scrolle til alle sider, og der er også et par programmerbare knapper til tommelfingeren.

Den ene af dem er fra starten sat til at styre en zoom funktion, der forstørrer en del af skærmbilledet. Det er især nyttigt, hvis man vil se detaljer i et billede.

Vi er noget gladere for tastaturet end for musen, der fungerer fint nok, men ikke rigtig kan imponere nogen.

Samlet set er der dog tale om et ganske glimrende desktop sæt til brugeren, der benytter computeren til tekstbehandling, internet og billedbehandling. Men specielt kønt er det altså ikke.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere