Sitet har gjort det internationale arbejde meget lettere og har skabt et permanent forhandlingsmiljø, siger han. Desuden er Børnerådet i kraft af websitet blevet mere effektivt i arbejdet med at påvirke den danske lovgivning.
Per Schultz Jørgensen var selv formand for det internationale netværk af børneombudsmænd (ENOC) i perioden 1998-99.
Per Schultz Jørgensen har valgt sitet www.ombudsnet.org.
-Hvad kan det som andre tilsvarende sites ikke kan?
Det er for det første det eneste internationale website, der samler arbejdet for børns rettigheder verden over. Websitet fortæller om vigtige beslutninger og giver en opdatering om, hvordan det står til med børns rettigheder ud fra FN?s børnekonvention.
Konventionen handler om børns ret til at blive hørt og deres ret til at blive fritaget for børnearbejde, seksuelle overgreb og så videre. 191 lande i verden har underskrevet den, hvilket gør det til den FN-konvention, der er underskrevet af flest lande i verden. Kun to har ikke skrevet under, og det er USA samt et af de fattigste lande i Afrika, som jeg ikke kan huske navnet på lige nu.
-Hvordan stødte du på det?
Jeg stødte på det, fordi jeg var med til at skabe det.
-Hvad bruger du det til?
Der var et behov for, at vi blev mere synlige i vores arbejde. Og med websitet er det nu blevet lettere at komme ud med vores budskaber. Ikke mindst i kraft af, at interesserede nu selv kan hente relevante oplysninger.
-Giv et eksempel på hvad du har fået ud af at bruge det site.
Vi har i forbindelse med lovgivningsarbejdet om fængselsstraffe til børn benyttet netværket til at lægge pres på vores danske lovgivere. Det var hurtigt at danne sig et overblik over lovgivningen i andre lande. Vi fandt de europæiske beslutninger på området og overbragte dem til statsministeren. I Danmark fængsler vi børn på 16 år. Oven i købet i isolation.
-Hvad gjorde du før det site eksisterede?
Før webstedet eksisterede, stod vi alene, og vi følte os alene. Vi måtte vente på den almindelige postgang. I dag kan vi kommunikere meget hurtigere, og vi befinder os faktisk nu i en permanent forhandlingssituation takket være web-sitet.
-Hvad kunne være bedre ved sitet?
Det bedste ville være, hvis flere lande var med. I øjeblikket tror jeg, at vi er 50 lande i netværket, så der er langt op til de 191, der har underskrevet børnekonventionen. Desuden kunne jeg godt ønske mig, at flere organisationer såsom de store NGO?er var med (Non Governmental Organizations). De gør et meget stort arbejde for børn især i de fattigste lande. Det ville sikkert gå ud over effektiviteten i netværket, hvilket måske kan løses ved at dele web-sitet i flere niveauer.