Museflok og spillegrej fra Microsoft

Microsoft-folkene fra Redmond sender nye tastaturer og mus på gaden, og de genopliver ved samme lejlighed Sidewinder-spilprodukterne, der ellers blev nakkeskudt for syv år siden. Se her, hvad du kan vente dig.

Selv om Bill Gates skal takke Windows og Office for 99 procent af størrelsen på sin pengetank, så har Microsoft de seneste 25 år også haft en givtig nebengesjæft som hardwarefabrikant.

Nogle produkter har i tidens løb været knap så vellykkede, men over tid har vi også set sympatiske tiltag. Og af gode lanceringer inden for det seneste år kan navnlig nævnes de to spilleprodukter, keyboardet Reclusa og musen Habu, der blev produceret sammen med tilbehørsfirmaet Razer.

Nu er Microsoft imidlertid på banen med den første egenudviklede spillemus. Sidewinder hedder den – fuldstændig ligesom navnet på Microsofts forhenværende serie af spilhardware, der blev pensioneret i 2000.

Sidewinder kan blandt andet bryste sig af medfølgende vægte (så man kan tilpasse dens tyngde), justerbar følsomhed (og et lille display, der viser hvilken følsomhed du pt. har aktiveret) samt makrofunktion (der også kan optage tastaturanslag).

Desuden kan musens "fødder" udskiftes, så de passer til det aktuelle underlag.

Funktioner man har set før

Mange af funktionerne er set før. Enten i Microsofts egne produkter eller hos konkurrenterne. Det bliver derfor sikkert smag og behag, der kommer til at afgøre, om pc-spillefolket foretrækker Sidewinder eller Logitechs kommende spillemus, G9.

Det kan såmænd også være, at målgruppen helt hopper de to giganter over og i stedet vælger et tilsvarende produkt fra Razer eller danske Steelseries.

Men alene det faktum, at Microsoft kaster sig ind i kampen med egenudviklet hardware på det efterhånden stærkt konkurrenceprægede marked for spiludstyr, tyder på, at det hastigt er ved at udvikle sig fra nicheområde til massemarked.

Sidewindermusen kommer til at koste 599 kroner.

Avanceret trådløs notebookmus med hukommelse

Der er dog også andre ting på programmet fra Microsofts hardwaredivision. Blandt andet en trådløs notebookmus med lasersensor, der kan genoplades via et kabel til den trådløse USB-radiomodtager.

Kablet er magnetisk koblet i både den ene og den anden ende, så man slipper for små stik, der alligevel bliver bøjet før eller siden. Fin detalje.

Desuden indeholder modtageren en gigabyte flashhukommelse og agerer stedfortræder for USB-nøgleringen. Dén kombination er alligevel ikke set før.

Men selv om Microsoft Mobile Memory Mouse 8000 leveres samme med en lille neopren-taske med plads til både kabel og modtager, så er det alligevel en smule bøvlet, at USB-modtageren er af standardstørrelse (5-6 centimeter lang). Samt at man ikke kan smutte den – nåja – op i rumpen på musen under transport, som det eksempelvis er muligt med notebookmusene fra Logitech.

Så selv om Microsoft bryster sig af, at man via den indbyggede flashhukommelse slipper for at tage en USB-nøglering med i tasken, ender man alligevel med at skulle transportere tre enheder. Nemlig mus, modtager og kabel.

Med mindre man helt dropper 2,4 GHz radioforbindelsen og i stedet forbinder musen via Bluetooth – for den forbindelse er nemlig også indbygget. Udstyret er altså i orden, men prisen på 749 kroner vil sikkert skræmme mange kunder væk.

Desuden sender Microsoft en række andre tastaturer og mus på markedet. Men eftersom der er tale om opdateringer af eksisterende produktserier, vil vi ikke spilde mere krudt på dem her.

Så det må du læse mere om på Microsofts danske hardwaresite www.microsoft.dk/hardware - når sitet ellers bliver opdateret med nyhederne (for det er nemlig ikke tilfældet i skrivende stund).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere