Artikel top billede

Microsoft: Sådan har Google lokket os i snydefælde

Google har med en lige lovlig smart fidus fået sværtet Microsofts Bing til som snydepels og en billig kopi af Googles søgemaskine, mener Microsoft. Se det trick, som Google ifølge Microsoft har anvendt.

Microsoft vil ikke finde sig i, at Google beskylder selskabet for at kopiere Googles søgeresulater direkte over i Bing, som Google mener at have fundet ud af via en smart stikprøvekontrol.

Som svar på tiltale beskylder Microsoft nu Google for at have bedrevet en form for klik-svindel i et forsøg på at stemple Microsoft som snyder.

Beskyldningen kommer fra Yusuf Mehdi, vice president for Microsofts Online Services Division.

Han mener, at Googles stikprøvekontrol var "tilrettelagt med henblik på at manipulere Bings søgeresultater" ved hjælp af kliksvindel.

Google har ifølge Yusuf Mehdi anvendt samme metoder som svindlere, der bevidst pumper klikraterne op ved hjælp af falske klik på webannoncer.

Microsoft kipper med flaget og kalder Google-tricket for 'godt fundet på' - men dog løgn.

Ifølge Microsofts Stefan Weitz, direktør for Bing, tog Google en række meningsløse ord som eksempelvis xlgr493 og modificerede sin egen algoritme, så søgeresultatet for volapykordet blev et rigtigt site.

Det betød, at en søgning på xlgr493 eksempelvis ville give søgeresultatet 'kittycat.com'.

Søg på Google via Bing

Dernæst søgte Google-folkene ifølge Microsoft på Google via Bing på en række af de mærkelige søgeord - som eksempelvis xlgr493.

Og dernæst søgte Googe på volapykordet i Bing og vupti, næste dag fremkom de samme søgeresultater, som Google-folkene havde programmeret Googles søgemaskine til at lande på.

Stefan Weitz og Microsoft mener, at kæden ryger af for Google, fordi Google først søgte på eksempelvis 'Google og xlgr493' på Bing. Og først dernæst søgte på 'xlgr493' på Bing.

"De havde allerede tunet Googles søgemaskine til at vise et bestemt link, når det så det mærkelige søgeord. Ved at anvende Bing og så klikke videre på dette link, har data flydt gennem vores normale processer tilbage til Microsoft," siger han til den amerikanske avis USA Today.

Han peger på, at Google via dette trick kunstigt har skabt en association.

"Vi trak dette ene signal, som altså var det falske fra Google," siger han.

Google fastholder dog sine beskyldninger om, at Bing blot kopierer Googles søgeresulater.

Læs også: Google: Microsoft kopierer vores søgeresultater




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere