En ny rapport om e-government fra det amerikanske Brown University placerer Danmark som nr. 31 blandt verdens 198 nationer. Det er et dramatisk fald i forhold til sidste år, hvor Danmark fik en 13. plads. Lande som Togo (nr. 8), Irak (nr. 10) og Marshall-øerne (nr. 30) klarer sig bedre end Danmark.
Forskerne fra Brown University mener generelt at der er sket fremskridt i de fleste nationer når det gælder om at tilbyde tjenester og informationer online. Men stramme budgetter, bureaukrati og institutionelle barrierer har medført at digitaliseringen i mange industrilande kun skrider langsomt fremad.
I forhold til sidste år er USA og Canada hver gået tilbage med en plads og ligger nu på henholdsvis tredje- og fjerdepladsen, mens Taiwan og Singapore har erobret de øverste to placeringer på listen.
De enkelte lande er vurderet på et snes forskellige kriterier, deriblandt elektronisk adgang til publikationer, databaser, sikkerhed, handicap-tilgængelighed og antallet af online-tjenester.
Kun 14 pct. af de knap 2.000 undersøgte websteder skilter med en politik for håndtering af personoplysninger, og mindre end 10 pct. har en egentlig sikkerhedspolitik.
Rapporten henviser til, at mange af webstederne ikke er blevet opdateret i lang tid og indeholder ugyldige links.
Selvom mange myndigheder efterhånden giver mulighed for at sende e-mail, lander den elektroniske post ofte hos webmasteren - og ikke en myndighedsperson, der kan hjælpe borgeren med den konkrete henvendelse.