Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Sælg dine brugte mp3-filer

Et nystartet amerikansk firma vil skabe en markedsplads for køb og salg af brugte mp3-filer.

Firmaet Bopaboo satser på at skabe en form for internet-loppemarked for brugte mp3-filer. I øjeblikket bliver tjenesten betatestet i USA og Storbritannien, men senere skal den også lanceres i andre lande. Spørgsmålet er dog, om musikindustrien vil stikke i kæp i hjulet på firmaets planer.

Bopaboo mener selv, at man har styr på den juridiske side. Under den amerikanske copyright-lov har man lov til at sælge sine gamle cd'er, bånd og plader uden at indhente tilladelse fra ophavsmanden. Ifølge Bopaboo bør dette også gælde for digital musik.

Det er kun mp3-filer uden kopibeskyttelse, der kan sælges gennem Bopaboo. Når filerne er uploadet til serveren bliver de udstyret med et digitalt fingeraftryk, der skal forhindre at den samme fil kan sælges flere gange. Bopaboo har selv udviklet og søgt om patent på denne teknologi.

Sælgeren forpligter sig til at slette de uploadede mp3-filer fra sin harddisk, men der er ingen mulighed for at kontrollere dette, ligesom det heller ikke er muligt at undersøge, hvor musikken kommer fra.

Man kan selv fastlægge prisen for mp3-filerne - Bopaboo anbefaler en pris mellem 0,25 og 99 cent - og pengene kan så bruges til at købe andre sange gennem tjenesten. En femtedel af salgsprisen går til Bopaboo.

Firmaet vil sælge også ny musik og forhandler i øjeblikket med pladeselskaberne. Et partnerskab med musikindustrien kan være den eneste mulighed for at være et langtrukket juridisk opgør om lovligheden af den usædvanlige forretningsmodel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.