Artikel top billede

Hjemmearbejde giver større produktivitet

Danske virksomheder opfordres til at lade deres medarbejdere arbejde hjemmefra. Det skal løfte produktiviteten.

Den 2. maj afholdes den første såkaldte nationale hjemmearbejdsdag i Danmark. Det er et initiativ, som er startet af Videnskabsministeriet, Dansk Erhverv, Dansk Metal og flere virksomheder som Microsoft og Telenor. På dagen opfordres danske virksomheder til at lade deres medarbejdere arbejde hjemmefra.

En fjerdedel af den danske arbejdsstyrke udfører allerede i dag en del eller alt deres arbejde på hjemmekontoret. Ifølge undersøgelser kan hjemmearbejdsdage løfte produktiviteten. En anden fordel er, at man gavner klimaet ved at sænke CO2-udledningen, hvis man til daglig kører i bil på arbejde. Miljøorganisationen 10:10 deltager også i initiativet.

”Hos Dansk Erhverv opfordrer vi vores medlemmer til at deltage i Den Nationale Hjemmearbejdsdag, så længe det ikke går ud over den daglige drift i virksomheden. Det er dog vigtigt, at arbejdsgiveren er bevidst om sine rettigheder og pligter, når medarbejderen arbejder hjemme. Ligesom det er vigtigt at afstemme medarbejdernes, kundernes og virksomhedens behov for tilstedeværelse på en hensigtsmæssig måde,” siger Birgitte Meisner Nielsen, fagchef for HR og Ledelse hos Dansk Erhverv.

På hjemmesiden http://www.hjemmearbejdsdagen.dk kan man tilmelde sig som virksomhed eller medarbejder. Her er der også gode råd til distancearbejde.

Der er tidligere gennemført lignende national hjemmearbejdsdage i Schweiz og Belgien.

Her er et udpluk af de gode råd til hjemmearbejde fra hjemmesiden:

Til medarbejderen

- Forbered dig på at arbejde hjemme præcis på samme måde, som du forbereder din næste dag på kontoret. Tjek hvilke aftaler du har dagen inden, og læg de ting klar, du har brug for.

- Fortæl dit team og din chef, hvornår du arbejder hjemmefra. Skriv i din arbejdskalender, at du arbejder hjemmefra, så andre ikke booker fysiske møder den dag.

- Vær sikker på, at du har adgang hjemmefra til de arbejdsdokumenter du har brug for, eks. via VPN-opkobling til firmaets netværk og at du har internetforbindelse og mobiltelefon, så kollegaer, kunder og partnere kan komme i kontakt med dig.

- Definér, hvor meget du skal nå på en effektiv arbejdsdag derhjemme, lav en to-do-liste og vurder derefter, hvor meget du nåede og, hvor effektiv din dag var.

- Sørg for, at du har et rum eller afsnit af dit hjem, hvorfra du kan arbejde uforstyrret. Hvis du har børn eller familie derhjemme, skal de vide at du arbejder.

- Præcis som på kontoret bør du give dig selv små pauser og en frokostpause. Husk at bevæge dig og gå gerne en tur i den friske luft.

Til lederen

- Hav det teknisk udstyr i orden. Medarbejderne skal have internetforbindelse, mobiltelefon og VPN-opkobling, så de kan arbejde og kommunikere som vanligt.

- Hold styr på, hvem der arbejder hjemmefra. Du skal have nok medarbejdere på kontoret til at klare de daglige gøremål.

- Kommunikér klart til dine medarbejdere, at hjemmearbejde er et tilbud, som virksomheden bakker op omkring.

- Stil klare forventninger til medarbejderens opgaver og dine forventninger til medarbejderen.

- Arranger evt. et virtuelt møde eller konferencekald – det er en god måde at starte dagen på, og så kan alle få vænnet sig til den måde at kommunikere på.

- Del din oplevelser om hjemmearbejde, så resten af organisationen kan lære af dem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital