Hjemmearbejde giver større produktivitet

Danske virksomheder opfordres til at lade deres medarbejdere arbejde hjemmefra. Det skal løfte produktiviteten.

Den 2. maj afholdes den første såkaldte nationale hjemmearbejdsdag i Danmark. Det er et initiativ, som er startet af Videnskabsministeriet, Dansk Erhverv, Dansk Metal og flere virksomheder som Microsoft og Telenor. På dagen opfordres danske virksomheder til at lade deres medarbejdere arbejde hjemmefra.

En fjerdedel af den danske arbejdsstyrke udfører allerede i dag en del eller alt deres arbejde på hjemmekontoret. Ifølge undersøgelser kan hjemmearbejdsdage løfte produktiviteten. En anden fordel er, at man gavner klimaet ved at sænke CO2-udledningen, hvis man til daglig kører i bil på arbejde. Miljøorganisationen 10:10 deltager også i initiativet.

”Hos Dansk Erhverv opfordrer vi vores medlemmer til at deltage i Den Nationale Hjemmearbejdsdag, så længe det ikke går ud over den daglige drift i virksomheden. Det er dog vigtigt, at arbejdsgiveren er bevidst om sine rettigheder og pligter, når medarbejderen arbejder hjemme. Ligesom det er vigtigt at afstemme medarbejdernes, kundernes og virksomhedens behov for tilstedeværelse på en hensigtsmæssig måde,” siger Birgitte Meisner Nielsen, fagchef for HR og Ledelse hos Dansk Erhverv.

På hjemmesiden http://www.hjemmearbejdsdagen.dk kan man tilmelde sig som virksomhed eller medarbejder. Her er der også gode råd til distancearbejde.

Der er tidligere gennemført lignende national hjemmearbejdsdage i Schweiz og Belgien.

Her er et udpluk af de gode råd til hjemmearbejde fra hjemmesiden:

Til medarbejderen

- Forbered dig på at arbejde hjemme præcis på samme måde, som du forbereder din næste dag på kontoret. Tjek hvilke aftaler du har dagen inden, og læg de ting klar, du har brug for.

- Fortæl dit team og din chef, hvornår du arbejder hjemmefra. Skriv i din arbejdskalender, at du arbejder hjemmefra, så andre ikke booker fysiske møder den dag.

- Vær sikker på, at du har adgang hjemmefra til de arbejdsdokumenter du har brug for, eks. via VPN-opkobling til firmaets netværk og at du har internetforbindelse og mobiltelefon, så kollegaer, kunder og partnere kan komme i kontakt med dig.

- Definér, hvor meget du skal nå på en effektiv arbejdsdag derhjemme, lav en to-do-liste og vurder derefter, hvor meget du nåede og, hvor effektiv din dag var.

- Sørg for, at du har et rum eller afsnit af dit hjem, hvorfra du kan arbejde uforstyrret. Hvis du har børn eller familie derhjemme, skal de vide at du arbejder.

- Præcis som på kontoret bør du give dig selv små pauser og en frokostpause. Husk at bevæge dig og gå gerne en tur i den friske luft.

Til lederen

- Hav det teknisk udstyr i orden. Medarbejderne skal have internetforbindelse, mobiltelefon og VPN-opkobling, så de kan arbejde og kommunikere som vanligt.

- Hold styr på, hvem der arbejder hjemmefra. Du skal have nok medarbejdere på kontoret til at klare de daglige gøremål.

- Kommunikér klart til dine medarbejdere, at hjemmearbejde er et tilbud, som virksomheden bakker op omkring.

- Stil klare forventninger til medarbejderens opgaver og dine forventninger til medarbejderen.

- Arranger evt. et virtuelt møde eller konferencekald – det er en god måde at starte dagen på, og så kan alle få vænnet sig til den måde at kommunikere på.

- Del din oplevelser om hjemmearbejde, så resten af organisationen kan lære af dem.
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få styr på dine kontrakter - også i årene efter de er blevet underskrevet

I en verden fyldt med kontrakter og aftaler er det afgørende, at du har styr på håndteringen af din organisations kontrakter - både de nye og de eksisterende. På dette seminar gennemgår vi nogle af de største risici og hvordan du minimerer dem. Der er mange penge at spare. Og stor mulighed for kraftig effektivisering.

23. maj 2019 | Læs mere


CXO roundtable: Sæt strategisk it-sikkerhed på dagsordenen

Eksklusivt roundtable: Hør hvordan DSBs Chief Information Security Officer arbejder med fremtidens it-trusler og strategisk it-sikkerhed - og vær med til at sætte fokus på strategisk it-sikkerhed, incident response, beredskabsplaner og business continuity blandt en udvalgt gruppe af digitale ledere fra danske virksomheder.

24. maj 2019 | Læs mere


FutureLegal

FutureLegal giver dig viden og inspiration til at imødegå fremtiden for juridiske ydelser.

28. maj 2019 | Læs mere


Premium
Knald eller fald? Det kommer Googles Huawei-forbud til at betyde for din smartphone
Eksisterende og kommende ejere af Huawei telefoner kan se frem til en del usikkerhed omkring Android- og Google-økosystemet på deres smartphones.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
Danske Joachim Ærtebjerg er med i toppen som CTO for Intel i EMEA - hør hans bud på it-udviklingen efter 25 år hos processor-giganten
Tech fra Toppen: Danske Joachim Ærtebjerg har arbejdet for Intel siden de lancerede Pentium-processoren i midten af 90´erne. I dag er han CTO for EMEA-området - og giver her sit bud på it-udviklingen.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Hvad gør du? Printsikkerhed er en trussel for din virksomhed!
Du tænker nok: Er printere virkelig så stort en sikkerhedstrussel? På mange måder ja, for i en tid med konstante angreb, er en printer et nemt og ofte overset mål. Blandt andet viser undersøgelsen i dette whitepaper, at der er 68% større sandsynlighed for at printere er kilden til en ekstern trussel eller brist, end der var i 2016, og hele 118% større sandsynlighed for sker internt. Med dette in mente er det overraskende, at kun 30% af de adspurgte it-professionelle anerkender at printere udgør en sikkerhedsrisiko. Læs dette whitepaper og bliv klar over hvad det er du skal være opmærksom på.