Artikel top billede

Hjemmearbejde giver større produktivitet

Danske virksomheder opfordres til at lade deres medarbejdere arbejde hjemmefra. Det skal løfte produktiviteten.

Den 2. maj afholdes den første såkaldte nationale hjemmearbejdsdag i Danmark. Det er et initiativ, som er startet af Videnskabsministeriet, Dansk Erhverv, Dansk Metal og flere virksomheder som Microsoft og Telenor. På dagen opfordres danske virksomheder til at lade deres medarbejdere arbejde hjemmefra.

En fjerdedel af den danske arbejdsstyrke udfører allerede i dag en del eller alt deres arbejde på hjemmekontoret. Ifølge undersøgelser kan hjemmearbejdsdage løfte produktiviteten. En anden fordel er, at man gavner klimaet ved at sænke CO2-udledningen, hvis man til daglig kører i bil på arbejde. Miljøorganisationen 10:10 deltager også i initiativet.

”Hos Dansk Erhverv opfordrer vi vores medlemmer til at deltage i Den Nationale Hjemmearbejdsdag, så længe det ikke går ud over den daglige drift i virksomheden. Det er dog vigtigt, at arbejdsgiveren er bevidst om sine rettigheder og pligter, når medarbejderen arbejder hjemme. Ligesom det er vigtigt at afstemme medarbejdernes, kundernes og virksomhedens behov for tilstedeværelse på en hensigtsmæssig måde,” siger Birgitte Meisner Nielsen, fagchef for HR og Ledelse hos Dansk Erhverv.

På hjemmesiden http://www.hjemmearbejdsdagen.dk kan man tilmelde sig som virksomhed eller medarbejder. Her er der også gode råd til distancearbejde.

Der er tidligere gennemført lignende national hjemmearbejdsdage i Schweiz og Belgien.

Her er et udpluk af de gode råd til hjemmearbejde fra hjemmesiden:

Til medarbejderen

- Forbered dig på at arbejde hjemme præcis på samme måde, som du forbereder din næste dag på kontoret. Tjek hvilke aftaler du har dagen inden, og læg de ting klar, du har brug for.

- Fortæl dit team og din chef, hvornår du arbejder hjemmefra. Skriv i din arbejdskalender, at du arbejder hjemmefra, så andre ikke booker fysiske møder den dag.

- Vær sikker på, at du har adgang hjemmefra til de arbejdsdokumenter du har brug for, eks. via VPN-opkobling til firmaets netværk og at du har internetforbindelse og mobiltelefon, så kollegaer, kunder og partnere kan komme i kontakt med dig.

- Definér, hvor meget du skal nå på en effektiv arbejdsdag derhjemme, lav en to-do-liste og vurder derefter, hvor meget du nåede og, hvor effektiv din dag var.

- Sørg for, at du har et rum eller afsnit af dit hjem, hvorfra du kan arbejde uforstyrret. Hvis du har børn eller familie derhjemme, skal de vide at du arbejder.

- Præcis som på kontoret bør du give dig selv små pauser og en frokostpause. Husk at bevæge dig og gå gerne en tur i den friske luft.

Til lederen

- Hav det teknisk udstyr i orden. Medarbejderne skal have internetforbindelse, mobiltelefon og VPN-opkobling, så de kan arbejde og kommunikere som vanligt.

- Hold styr på, hvem der arbejder hjemmefra. Du skal have nok medarbejdere på kontoret til at klare de daglige gøremål.

- Kommunikér klart til dine medarbejdere, at hjemmearbejde er et tilbud, som virksomheden bakker op omkring.

- Stil klare forventninger til medarbejderens opgaver og dine forventninger til medarbejderen.

- Arranger evt. et virtuelt møde eller konferencekald – det er en god måde at starte dagen på, og så kan alle få vænnet sig til den måde at kommunikere på.

- Del din oplevelser om hjemmearbejde, så resten af organisationen kan lære af dem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere