Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Wikipedia mister skribenter

Leksikonet har svært ved at rekruttere nye skribenter. Nu skal det gøres lettere at redigere artiklerne.

På denne uges Wikimania-konference i Haifa måtte stifteren af verdens største online-leksikon erkende at det er svært at tiltrække nye skribenter. Jimmy Wales bekræftede at antallet af frivillige som bidrager ulønnet til Wikipedia er faldende. Målet er ellers at der skal rekrutteres 5.000 nye skribenter inden næste sommer. I øjeblikket er der omkring 90.000 frivillige, som regelmæssigt redigerer eller opretter nye artikler.

"Vi kan ikke fylde hullerne i vores rækker. Det er ikke en krise, men jeg mener at det er vigtigt," siger Wales til Associated Press.

Wales måtte da også erkende at den typiske bruger er en ”26-årig mandlig nørd”, som på et eller andet tidspunkt får andre interesser, finder en pige og dropper arbejdet med Wikipedia.

Problemet er også at mange opfatter Wikipedia som mere eller mindre ”komplet” - der er ikke længere så stort behov for nye artikler, og man skal være meget heldig for at finde et emne, der ikke allerede er behandlet i en artikel.

Wales mener at redigeringsprocessen er for kompliceret og reglerne for uigennemskuelige. Det skal nu ændres.

Allerede i januar lovede Wales at det skulle gøres lettere at redigere i artiklerne. Det gælder ikke mindst den kode, der bruges til at redigere i artiklerne.

”Hvis du klikker på rediger og du ser noget Wiki kode og en mærkelig tabelstruktur – mange folk bliver bogstaveligt talt bange. De er bange for at komme til at ødelægge noget,” sagde Wales dengang til BBC.

Wikipedia har allerede eksperimenteret med initiativer som ”adopt a user”, hvor en erfaren superbruger kan hjælpe de nye brugere med at lære systemet at kende. Nu vil man forsøge at få universitets-professorer til at overbevise deres studerende om, at de skal bidrage til leksikonet.

Wikipedia fyldte 10 år i januar og er i dag blandt de fem mest besøgte websteder i verden. Målet er, at antallet af brugere skal øges fra de nuværende 400 millioner til 1 milliard i 2015.

I juni lancerede den engelsk-sprogede udgave af Wikipedia en Love-knap, der sammenlignes med Like-knappen på Facebook. Den skal netop medvirke til at tiltrække nye skribenter.

Ifølge en undersøgelse som Wikipedia selv har foretaget blandt sine brugere siger 78 pct., at de vil lægge flere arbejdstimer hos online-leksikonet hvis de modtager ros og anerkendelse for deres arbejde.

Nu bliver det også muligt udtrykke sin anerkendelse for en specifik skribents arbejde ved at trykke på den lille hjerte-knap og vælge at sende en virtuel øl, en stjerne, en killing eller et andet symbol.

Wikipedia forsøger også at få flere kvinder til at bidrage til leksikonet. En undersøgelse viser, at andelen af kvindelige bidragsydere til Wikipedia kan være helt nede til 13 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere