Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Analysen bag dumme IE-brugere var rent fup

Fup-firma eksisterer sandsynligvis ikke. Hjemmesiden kopieret.

"Brugere af Internet Explorer har en lavere IQ sammenlignet med brugere af andre browsere".

Det kunne man læse i en konklusion fra firmaet AptiQuant, der angiveligt har sammenlignet browserstatistik og besvarelser af intelligenstest fra over 100.000 personer på nettet. Problemet er bare, at AptiQuant sandsynligvis aldrig har eksisteret.

Dermed tyder der på, at en lang række nyhedsmedier er blevet ført bag lyset. Både Forbes, BBC, CBS, Mashable.com og også ComON har bragt historien, som sandsynligvis er en stor løgnehistorie.

AptiQuant holder stadig lav profil og reagerer ikke på telefonopkald, men der er mange indikationer på, at firmaet er fiktivt.

For det første er domænet AptiQuants domæne registreret i sidste måned, selv om hjemmesiden hævder, at firmaet har eksisteret siden 2005.
For det andet lyder det usandsynligt, at firmaet har indsamlet over 100.000 svar og haft tid til at analysere dem på så kort tid.
For det tredje er billeder og artikler fra hjemmesiden direkte kopieret fra et lignende firma i Frankrig, Test Central. Fotografier af ansatte er for eksempel identiske på de to sider. Kun navnene er byttet ud. Det franske firma har for kort tid siden lagt en besked på nettet, hvor firmaet afviser et hvert kendskab til AptiQuant, og at det forbeholder sig retten til at sagsøge firmaet - eller de personer, der står bag fupnummeret.


Motivet

Tilbage står spørgsmålet om motivet til at lave fupnummeret.

Ifølge BBC er der ikke noget bekymrende malware på hjemmesiden eller i den PDF, der indeholder de opdigtede testresultater, så formålet har næppe været at sprede ondsindet kode.

Mediet ITNews mener at have en anden forklaring. En Google-søgning afslører, at den formodede direktør fra AptiQuant deler telefonnummer med en webudvikler ved navn Tarandeep Gill. Han afviser kendskab til fupnummeret, men det lyder sandsynligt, at han står bag. En person med samme navn har nemlig også en finger med i spillet i forhold til hjemmesiden Beastoftheweb.com, der ligeledes forsøger at så tvivl og skabe usikkerhed omkring IE.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere