Dansk pigespil klædt på til ny leg

Finanskrisen fik ikke has på GuppyLife. Nu skal masser af kærlighed og spilmotoren Unity blæse nyt liv i den gamle danske spilsatsning.

Den økonomiske krise tog livet af flere danske spiludviklingsfirmaer, og den var lige ved også at trække firmaet GuppyWorks i graven. Men den danske spiludvikler slår nu igen en stærk puls.

Spillet Guppylife bliver i dag relanceret.

GuppyLife er en slags World of Warcraft til piger mellem 8 og 14 år. Men hvor WoW-spillerne ofte skal finde våben og blodtørsten frem, så er livet i GuppyLife væsentlig mere afdæmpet og kærligt. Her gælder det om at udvise omsorg for sine venner og sit eget virtuelle Guppy-kæledyr. I spillet er det også forbudt at mobbe og at være udfordrende påklædt. En utraditionel formel som vækker interesse.

”Spillet har været i beta i 10 dage i Danmark uden markedsføring, og der er i snit kommet 270 nye brugere til om dagen,” siger direktør Per Rosendal.

Det samlede brugerantal er cirka 3.000 piger.


Gammel traver

Men GuppyLife er en gammel traver. Idéen om spillet blev udklækket i 2003, og i 2009, hvor der var 35.000 betatestere, løb firmaet tør for investeringskapital og indgik en frivillig konkurs.

De fleste aktiviteter blev flyttet til et nyt selskab, men det er ikke bare nyt vin på gamle flasker, lover direktøren.

”En af de store ændringer er, at vi har valgt at basere os på spilmotoren Unity, som har en rigtig  stor udbredelse. Den gør det muligt for os at tilbyde en 3D-oplevelse i en browser i en rigtig god kvalitet. Den teknologi-pallette, som vi har at vælge mellem hos Unity, giver os mulighed for hutigt at tweake og finjustere oplevelsen for vores brugere,” siger Per Rosendal til ComON .

Han garanterer også, at firmaets økonomiske fundament nu er mere stabilt.

"Finanskrisen var en voldsom modstander, og det var først ved årsskiftet mellem 2009 og 2010 at tingene begyndte at ændre sig, og det blev muligt at finde investeringsvillig kapital," siger Per Rosendal.

GuppyWorks har fået kapital fra firmaet NoGap (Nordic Game Production), der også er blevet partner. NoGap er stiftet af forsknings- og teknologiparken CAT ved Roskilde Universitet.


Verden venter

Men selv om GuppyWorks har prøvet at brænde nallerne på finanskrisen, så er ambitionerne igen store.

En lancering af GuppyLife i USA er allerede planlagt i løbet af 2011. Her håber danskerne at få del i det lukrative marked for spil målrettet piger. Et spil som The Sims, der har mange kvindelige spillere, har for eksempel samlet solgt over 125 millioner eksemplarer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere