Elever helt ned til tredje klasse skal have fri adgang til at bruge computere i undervisningen. Det er et af hovedpunkterne i regeringens finanslovsforslag, som indebærer at der skal afsættes mellem 400 og 500 millioner kroner til en samlet IT-indsats i folkeskolen over de næste fire år, skriver Jyllands-Posten. Pengene skal også bruges til efteruddannelse af lærerne.
»Der er uanede muligheder ved brug af IT i undervisningen, fordi det motiverer både stærke og svage elever. IT er en vigtig og integreret del af det danske samfund, og derfor skal det også være en integreret del af folkeskolen,« siger undervisningsminister Ulla Tørnæs.
Hos IT-Brancheforeningen bliver forslaget modtaget med begejstring. IT-Brancheforeningens formand Lars Monrad-Gylling betegner forslaget som visionært og opfordrer til, at man arbejder målrettet på at få gennemført som en del af de kommende finanslovsforhandlinger.
»En ny nordisk undersøgelse viser, at danske børn er godt med, når det gælder brug af internettet. Således bruger 67 procent af de 13-16 årige børn internettet til research i forbindelse med lektielæsning. Men den samme undersøgelse viser, at kun 28 procent af 9-12 årige bruger internettet i forbindelse med skolearbejde. Derfor rammer Regeringens forslag på det helt rigtige sted,« siger Lars Monrad-Gylling.
»Det er endvidere uhyre vigtigt, at der i forslaget samtidig ligger en kompetencepakke til lærerne. Os over 35-40 år er jo slet ikke flasket op med internettes muligheder,« siger han.
Regeringens finanslovsforslag offentliggøres tirsdag i næste uge.