Anti-phishere ramt af phishing

Sikkerhedsfirmaet Trend Micro er selv blevet ramt af phishing. Trend Micro advarer nu mod at klikke på links i mails fra - Trend Micro.

Pas på hvis du modtager en e-mail fra sikkerhedsfirmaet Trend Micro med links til en hjemmeside, hvor du kan downloade anti-spyware-programmer. For der kan være tale om en phishing-mail med falsk afsender, der forsøger at lokke brugerne ind på en kopi af Trend Micros rigtige hjemmeside. Sådan lyder advarslen fra Trend Micro selv, som dermed er kommet i den usædvanlige situation, at skulle advare sine kunder mod mails med sig selv som afsender.

De falske phishings-mails har emnelinier som »Your Money on Bank Account has Been Stolen« og indholdet ligner til forveksling en ægte reklamemail fra Trend Micro, selvom teksten indeholder usædvanlig mange grammatiske fejl. Mailen linker til en kopi af Trend Micros hjemmeside, hvor brugerne opfordres til at installere programmer, som skal bekæmpe spyware og virus. Men i realiteten er der tale om spionprogrammer, der forsøger at aflure data på computeren.

Sikkerhedsfirmaet fortæller at man allerede har blokeret den falske Trend Micro-side i firmaets In-the-cloud URL Filtering Service.

Trend Micro anbefaler generelt, at man bør være meget forsigtig når man modtager denne form for masseudsendte mails - også selvom de kommer fra Trend Micro. For dem, der vil hente firmaets programmer, er den rigtige vej at indtaste www.trendmicro.com i browserens adressebjælke i stedet for at klikke på links i tvivlsomme mails.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance – i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere