Amerikanere imod statsfinansieret internet

Amerikanere uden internet er oftest imod, at staten griber ind for at sikre hurtigt internet.

Størstedelen af amerikanerne er imod, at staten skal have som højprioritet at give alle amerikanere hurtigt internet.

Det viser en undersøgelse blandt 2252 amerikanere, som Pew Research Center har foretaget. Til gengæld vil et betydeligt mindretal gerne have staten til at gribe ind.

  • 26 procent af de adspurgte fortalte, at de er imod, at centralregeringen forsøger at skaffe hurtigt internet til en overkommelig pris.
  • 27 procent sagde, at det ikke er "særlig vigtigt".
  • 30 procent sagde, at det bør være en vigtig prioritet.
  • 11 procent sagde, at det burde være en topprioritet.

I Danmark fik debatten om hurtigt internet til udkantsområderne videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) til at sætte som mål, at alle danskere om ti år skal have adgang til 100 Mbits download. Hvis markedet ikke selv kan klare det, må staten stille krav i forbindelse med kommende frekvensauktioner til mobilnettet, mener den borgerlige minister. Oppositionen kritiserede hende hurtigt for, at målsætningen lå langt ude i fremtiden, og at ministeren ikke satte et uploadkrav.

Staten gribe ind?
I USA har forfatteren Thomas Friedman i bestsellerbogen "The World is Flat" kritiseret, at USA efter dot.com-boblen brast ikke har investeret i bredbånd. Det har sat i USA efter Europa, mener kommentatoren. Internettet er fundamentet for økonomisk fremgang, argumenterer den venstreorienterede Friedman, der også er kendt for sin klumme hos New York Times.

EU har omvendt som høj prioritet at få bredbånd til udkantsområderne, hvor nogle lande halter bagefter, eksempelvis nogle østlande. Sidste år blev en god bid af en EU-pakke på 37 milliarder kroner sat af til at sikre internettets udbredelse i 2009 og 2010. Europa halter samlet som blok efter andre lande. Mens lande som Danmark er blandt landene med den største skare af folk, der er koblet til internettet, er andre europæiske lande sat langt efter lande som USA, Japan og Korea.

Sorte vil have internet fra staten
Det er primært amerikanere, der ikke har adgang til internettet i dag, som er modstandere af, at staten skubber på bredbåndsudviklingen, viser den nye undersøgelse fra Pew Research Center. Hele 45 procent af denne gruppe er imod statens indblanding. Kun fem procent er tilhængere af, at staten griber ind. Også ældre amerikanere er imod.

Unge og sorte er derimod oftest tilhængere af, at staten griber ind.

Undersøgelsen viser også, at folk, der ikke er på internettet, oftest giver udtryk for, at det ikke er et stort handicap ikke at være koblet på nettet.

Hver femte ikke på
Hver femte amerikaner, svarende til 60 millioner, bruger ikke internettet, viser undersøgelsen desuden. En rapport fra FN viser, at lidt flere, omkring 65 procent, af europæerne bruger internettet.

Den amerikanske telemyndighed FCC har vurderet, at 80 millioner amerikanere - der er estimeret 310 millioner amerikanere - ikke kan koble sig på internettet, enten fordi det er for dyrt, ikke er til rådighed eller ses som unødvendigt, skriver nyhedsbureauet Reuters.




IT-JOB

Akademikernes A-kasse

IT-supporter med teknisk flair

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Engineer

Unit IT

Project Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere