Artikel top billede

Børn lærer at spille før de lærer at cykle

Små børn lærer meget tidligt at bruge computeren og telefonen.

I dag er der større chance for at små børn kan betjene en computermus, spille et spil eller bruge en smartphone end at de kan svømme, binde deres snørebånd eller lave deres egen morgenmad. Det fortæller en ny rundspørge blandt småbørnsforældre fra sikkerhedsfirmaet AVG.

Et af de opsigtsvækkende resultater er, at børn lærer at spille på computeren før de lærer at cykle. I aldersgruppen 2-3 år er det 44 procent, der kan finde ud af at spille et simpelt computerspil (her skal man så huske på, at det er forældrene der er blevet spurgt), mens det er lidt færre, 43 pct., der har lært at cykle. I Frankrig og Storbritannien er det hele 70 pct. af de 2-5 årige, der spiller.

Der er mange andre interessante tal. Der er 19 pct. af de 2-5 årige som kan finde ud af at bruge en smartphone, men kun 9 pct. kan binde deres snørebånd. Selv blandt de 2-3 årige er det 17 procent, der kan spille et simpelt spil på en smartphone – i hvert fald hvis man spørger forældrene.

Der er også flere små børn som kan åbne en webbrowser (25 pct.) end svømme (20 pct.).

I denne unge alder er der heller ikke nogen kønsforskel. Der er lige så mange drenge (58 pct.) som piger (59 pct.) der kan spille eller foretage et mobiltelefon-opkald (28 pct. drenge, 29 pct. piger).

AVG har snakket med 2.200 mødre i USA, Europa, Japan, Australien og New Zealand i forbindelse med undersøgelsen.

Generelt ser det ud til at de europæiske småbørn er mere computerkyndige end deres jævnaldrende på den anden side af Atlanten. I Frankrig er det f.eks. 78 pct. af de 2-5 årige, der kan betjene en mus, mens det er 67 pct. i USA.

Det ser også ud til, at mødre på 35 år og derover er lidt bedre til at lære deres børn basale færdigheder som f.eks. at skrive deres eget navn.

Tallene er en del af en serie af rapporter om børns forhold til teknologien. Den første undersøgelse fra oktober 2010 viste at de fleste babyer allerede har et ”digital footprint” inden de er seks måneder gamle.

En dansk undersøgelse viste sidste år, at næsten alle 10 årige børn har en mobiltelefon.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere