CSC smider Prosa på porten og bejler til fagforeningskonkurrent

CSC opgiver nu Prosa-overenskomst.

CSC og Prosa deler ikke længere overenskomst. Det har den amerikanske virksomheds danske selskab ved middagstid i dag meddelt fagforeningen.

Nu har de to parter frem til den 27. maj 2011 kl. 12.00, altså få dage før en storstrejke kan gå i gang, til at vedtage en ny overenskomst. Ellers vil CSC tegne overenskomst med HK/Privat, lyder truslen fra CSC.

Dermed bejler CSC til Prosas gamle rival, som via underforbundet HK/Samdata længe i et vist overlap har konkurreret om samme type medlemmer.

Den it-overenskomst mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og HK/PRIVAT, som CSC vil underskrive, er dog ikke nok til CSC's ansatte. Oven i standardoverenskomsten vil virksomheden tilbyde deres ansatte nogle yderligere fordele.

”Det er vigtigt at understrege, at CSC ønsker, at det arbejde, der hidtil har været dækket af overenskomsten mellem CSC Danmark A/S og PROSA-foreningerne, også fremover skal være dækket af en overenskomst. De medarbejdere, der har været ansat på PROSA-overenskomst, vil blive tilbudt ansættelsesvilkår, som svarer til minimum HK-overenskomsten”, siger administrerende direktør og COO i CSC Danmark A/S, Carsten Lind.

CSC ønsker at lægge låg på konflikten, hvor de har forsøgt at presse Prosa til acceptere dårlige fratrædelsesvilkår end de nuværende. Prosa har på sin vis afvist forringelser i tryghedsaftalen og anklager CSC for at have planer om at afskedige et stort antal medarbejdere for at outsource arbejdspladserne til eksempelvis Indien.

"Det er vigtigt, at vi nu får skabt ro omkring overenskomstsituationen og får afsluttet denne konflikt. For mange medarbejdere i CSC Danmark er det et hårdt pres at arbejde på en konfliktramt arbejdsplads. Mange medarbejdere er organiseret i andre forbund og er derfor ikke involveret direkte i konflikten. De kan heller ikke være tjent med at konflikten fortsætter," siger Carsten Lind.

CSC’s frigørelse vil muligvis blive bragt til arbejdsretten af PROSA. En afgørelse i arbejdsretten tager typisk 4 til 6 uger, vurderer CSC.

CSC fortæller, at virksomheden giver Prosa "et sidste tilbud" om en ny aftale. Betingelserne i den nye aftale er minimum de samme som i overenskomsten mellem Dansk Erhverv og HK/Privat. Svarer PROSA ikke på dette tilbud, vil CSC tiltræde HK-overenskomsten.

Over for ComON siger Lars Lundsgaard, projektdirektør i CSC, at CSC har informeret HK om, at virksomheden ønsker at skrive overenskomst med HK, hvis Prosa ikke går med på CSC's krav.

"Det har de ikke sagt noget om endnu. Vi kan ikke sige endnu, om vi kommer til at indgå en aftale med dem som modpart

Ifølge Lars Lundsgaard kan CSC dog vælge at tilslutte sig HK's overenskomst egenhændigt - altså uden at HK's samtykke. CSC foretrækker dog stadig at lave en aftale med Prosa.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

14. maj 2025 | Læs mere