Artikel top billede

Sophos: PlayStation-brugere bør kontakte banken

Hvis du har kortoplysninger liggende på PlayStation Network, bør du måske kontakte din bank.

Sony vil ikke udelukke at en hacker har fået i kortoplysninger fra PlayStation Network-brugere under et stort dataindbrud i sidste uge. Der kan være tale om det mest omfattende datatyveri nogensinde. Det er sikkert at hackeren har fået fat i navne, adresser og andre personlige oplysninger om 75 millioner brugere, men Sony kan ikke med sikkerhed sige, om kortoplysninger er røget med.

Det har nu fået den kendte sikkerhedsekspert Graham Cluley fra firmaet Sophos til at udsende en klar advarsel. Han mener at brugerne bør handle omgående for at forhindre at deres data kan blive misbrugt.

”Hvis du er en bruger af Sony's PlayStation Network, så bør du ikke bare læne dig tilbage på sofaen og foretage dig ingenting. Svindlerne venter ikke – for dem er det en guldgrube som bare venter på at blive udnyttet. Du bliver nødt til at handle nu for at minimere chancerne for at din identitet og bankkonto bliver ofre for dette hackerangreb,” lyder meldingen fra Cluley.

Han opfordrer til at ændre sine online-kodeord – især hvis man bruger det samme kodeord både på PlayStation Network og på andre tjenester. Desuden bør man overveje at kontakte sin bank for at få spærret sit kort hvis man tidligere har afleveret kortoplysningerne på PlayStation Network.

”Det faktum at kreditkort-oplysninger, som er brugt på netværket til at købe spil, film og musik, kan være blevet stjålet er meget foruroligende. Hvis Sony mister dine kreditkort-oplysninger, så er det ikke anderledes end hvis du har tabt dit kreditkort – du bør spærre kortet med det samme,” siger Cluley.

Han sætter samtidig spørgsmålstegn ved, om Sony har haft tilstrækkelig sikkerhed i sine systemer til at beskytte mod denne type af angreb. Det ser ud til at Sony har gemt oplysningerne i et ukrypteret format.

”Det er en pr- og sikkerhedsmæssig katastrofe for Sony,” slutter Cluley.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere