Artikel top billede

Mobil e-handel er kun for de unge

Kun hver tiende dansker bruger mobilen til e-handel, og det er mest de unge der handler mobilt.

E-handel med mobiltelefoner bliver spået en stor fremtid, men det mobile shopping befinder sig stadig på et meget lavt niveau. Det viser den seneste rapport fra Dansk E-handelsanalyse. Det er kun 10 pct. af danskerne, der har brugt mobilen til e-handel i den seneste måned. Tallet er dog fordoblet i det seneste år.

Blandt de unge under 25 år har hver fjerde prøvet at e-handle mobilt inden for den seneste måned, og tallene viser tydeligt at det er denne aldersgruppe der trækker udviklingen.

I gruppen med de 25-50 årige er det kun hver syvende, der har handlet mobilt, og i gruppen over 50 år er det kun små 4 pct., der har brugt mobil e-handel i den seneste måned.

Det er især musik og mobile apps, der købes og downloades direkte til mobiltelefonen.

”Det er ikke overraskende, at de unge trækker den udvikling, og det er i den sammenhæng værd at bemærke, at iTunes nu optræder blandt de 15 største e-butikker. Det er især interessant, at der også sker en kraftig udvikling i mobil e-handel i gruppen mellem 25-50 år,” siger Henrik Theil, kommunikationschef i Foreningen for Distance- og Internethandel (FDIH).

På listen over de mest populære netbutikker i Danmark målt på antallet af handler ligger iTunes nu som nr. 9. DSB, Telmore og cdon.com ligger på de tre første pladser.

Generelt mener det store flertal af de afspurgte, at det fortsat er lettere at bruge pc'en end mobilen til e-handel. Blandt de andre grunde til ikke at bruge mobilen nævnes at brugerne ikke er klar over, hvordan man gør, at skærmen er for lille, at sikkerheden er for dårlig og at det tager for lang tid.

Rapporten viser at e-handlen samlet set ligger på niveau med sidste år. Den henviser til at høje leveringsomkostninger er den næstvigtigste grund til afbrudte e-handler. Nogle netbutikker kan med fordel arbejde på, at den samlede pris bliver synligt tidligt i indkøbsprocessen.

En af de interessante tendenser er, at der er sket i dyk i udlandskøbene. Den store andel af e-handel i udlandske butikker er faldet i det sidste år. England og USA går markant tilbage. I samme periode er andelen af købene som sker i danske butikker steget fra 73 til 78 pct. Men det er altså stadig lidt mere end hver femte køb, der sker i en udenlandsk butik.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Proaktiv driftsspecialist til MOMS

Unik System Design A/S

Teamleder til Hosting og Support

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Systemejer til nyudviklede systemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere