Politikerne svigter ledige it-folk

Arbejdsløsheden blandt it-folk er op til dobbelt så høj som blandt akademikerne, men politikerne er kun optaget af at hjælpe akademikerne og glemmer de arbejdsløse it-folk, lyder det i kor fra it-fagforeningerne. Et flertal i Folketinget erklærer sig nu parate til at se på problemet. Det skriver it-avisen ComON i denne uge.

Efter flere måneders intens pressedækning af den stigende arbejdsløshed blandt akademikere lancerede regeringen den 3. februar en række initiativer for at få bugt med de voksende køer af ledige akademikere. Ikke mindre end 65 millioner kroner er der afsat til en landsdækkende indsats.

Hos landets it-fagforeninger breder frustrationen sig imidlertid. For mens der sættes ind over for akademiker-ledigheden, vokser antallet af ledige it-folk blot dag for dag. Det skriver it-avisen ComON i denne uges udgave.

Hos Sam-Data er 13,4 procent af fagforeningens medlemmer ledige, og hos Prosa er tallet 9,4 procent, mens kun 6,3 procent af medlemmerne i Akademikernes Centralorganisation er ledige.

»Når en akademiker bliver ledig, bliver der vartet op. Det oplever vi slet ikke på it-området,« siger faglig sekretær i Sam-Data, Finn Hansen.

I de senere år har der været øget politisk fokus på især de mange ledige datamatikere og multimediedesignere. Men på trods af at 63 procent af de datamatikere, der blev uddannet i april sidste år, i dag går ledige, så er den politiske interesse aftaget.

Prosa og Sam-Data efterlyser i fællesskab en landsdækkende indsats mod it-arbejdsløsheden i stil med regeringens initiativ over for arbejdsløsheden hos akademikerne.

Et flertal af Folketingets partier er nu parat til at se på, hvordan en koordineret landsdækkende indsats kan være med til at få bugt med arbejdsløsheden blandt især datamatikere og multimediedesignere.
»På specialområder som it-området er vi nødt til at have en landsdækkende indsats,« siger Ole Sohn, arbejdsmarkedsordfører for SF.

Hos regeringspartiet, de Konservative, er arbejdsmarkedsordfører Lars Barfoed også positivt stemt overfor ideen.
»Det lyder interessant og helt klart noget, vi kan se på i den nærmeste fremtid,« siger Lars Barfoed.

Også Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet er positiv over for ideen om at iværksætte en landsdækkende indsats, mens regeringspartiet Venstre er afvisende:
»Vi kan ikke gå ind og lave særordninger på specifikke fagområder,« understreger partiets arbejdsmarkedsordfører Jens Vibjerg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere


AI i det offentlige: Potentiale, erfaringer og krav

Hør erfaringerne med at anvende AI til at transformere og effektivisere processer i det offentlige – og med at sikre datakvalitet, governance og overholdelse af retningslinjer.

27. august 2025 | Læs mere






White paper
Tidsbegrænset kampagne: Overvejer du at udskifte eller tilføje printere i din forretning? Vi kan tilbyde én eller flere maskiner gratis