Nyt harddisk-format skaber problemer for Windows XP

Harddiskene skifter til en ny sektorstørrelse i de kommende år, som kan give problemer med ældre styresystemer.

Fra begyndelsen af 2011 vil alle nye harddiske bruge et "advanced format" hvor sektorstørrelsen skifter fra de nuværende 512 byte til 4 kilobyte. Det kan give problemer med ældre styresystemer som ikke understøtter det nye format, skriver BBC. De 512 byte går tilbage til de gamle DOS-dage, hvor harddiske kunne havde plads til få megabyte, og det giver ikke så meget mening i dag, hvor harddisk-kapaciteten kan være på 1 terabyte og derover.

"Teknologien har ændret sig men den fundamentale byggesten til formatering er den samme," siger David Burks, produkt-marketingchef fra Seagate.

Problemet er, at der spildes en lille smule plads for hver sektor - på store harddiske kan det blive til en meget plads på disken, der ikke kan udnyttes. Ved at skifte til 4K kan dette spild reduceres til en ottendedel og samtidig kan harddiskene bruge dobbelt så meget plads per blok til fejlkorrektion.

Alle harddisk-producenter har forpligtet sig til at indføre 4K-formatet gennem organisationen International Disk Drive Equipment and Materials Association inden slutningen af januar 2011.

Det største problem er Windows XP, som stadig er meget udbredt. I modsætning til nyere styresystemer som Vista, Windows 7, OS X Tiger, Leopard, Snow Leopard og versioner af Linux-kernelen udsendt efter september 2009 er der ikke indbygget understøttelse for 4K i Windows XP.

De nye harddiske vil stadig fungere under Windows XP ved at emulere den gamle sektor-størrelse, men denne emulering kan betyde at harddisken bliver op til 10 procent langsommere under skrivning end før.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere