Robotter leder efter jordskælvsofre

I Japan bliver robotter nu sat ind for at finde savnede i ruinerne.

Efter fredagens jordskælv i Japan og den efterfølgende tsunami skal robotter nu bruges i jagten på overlevende. Det skriver IEEE Spectrum. Robotterne skal lede efter livstegn i ruinerne.

Flere af de førende japanske eksperter i redningsrobotter var i USA på det tidspunkt, hvor jordskælvet ramte. Her deltog de i en konference på Center for Robot Assisted Search & Rescue (Crasar) ved Texas A&M universitetet.

Efter jordskælvet rejste de omgående tilbage til Japan, som det fremgår af denne meddelelse.

En af de første robotter der skal bruges i redningsarbejdet er en otte meter lang slange-formet robot kaldet Active Scope Camera. Den kan klemme sig gennem selv meget små åbninger og bevæge sig frem i hulrummene med syv centimeter i sekundet.

Det kan bruges til at undersøge om der ligger sårede under murbrokkerne.

Et andet forskerhold fra Future Robotics Technology Center i Chiba stiller med en robot på larvefødder, der er udstyret med et kamera, en infrarød sensor og en kuldioxid-sensor, som kan bruges til at lokalisere personer i ruinerne.

De amerikanske robotforskere har også tilbudt at assistere med flyvende robot-droner, som kan hjælpe med at skaffe et overblik over større områder. Forskerne har også robotter der kan grave sig gennem sammenstyrtede huse og dykker-robotter, der kan bruges til at undersøge fundamenter på f.eks. broer.

Disse systemer blev første gang afprøvet i 2010 efter jordskælvet på Haiti.

Indtil videre er der ingen meldinger om at robotter bliver brugt på de katastroferamte japanske atomkraftværker, hvor det ellers kunne være meget oplagt at sende ubemandede maskiner ind til de beskadigede reaktorer i stedet for mennesker.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.