Test: CentralCommand

Sikkerhedsekspert Peter Kruse har testet otte forskellige online-scannere, som finder virus på din pc.

Adgang til denne online scanner kræver ingen registrering. Man har mulighed for frivilligt at opgive sin e-mail adresse. Når registrering er gennemført skal man acceptere en almindelig "licens agreement". Når denne godkendes vil Central Command Online scanner igangsætte en signeret programoverførsel. Programmerne er signeret ved brug af Verisign. Som standard er der ikke valgt mapper eller drev som skal scannes for virus. AntiVirus eXpert On-line scanning system har nogle udmærkede options herunder scanning af memory, boot, pakkede filer, og email. Man har desuden mulighed for at scanne samtlige drev tilgængelig og aktivere ”autoclean” funktionen som automatisk forsøger at rense inficerede filer.


CCOS installerer sig i Windows mappen f.eks. c:windowsavxoscan, men derudover kopieres der filer til Windows mappen bl.a. avxlive.exe, som kan køres uden at man behøver at besøge AVX's hjemmeside. Programmet optager samlet ca. 2MB på harddisken.


CCOS opretter "AVX online Scan" i rullemenuen "funktioner" under Internet Explorer. Herfra kan man direkte lave en scanning af harddisken.


En meget synlig ulempe ved AVX er den manglende uninstall funktion. Det er kun muligt at afinstallere AVX manuelt. Det er samtidig til stor irritation at man har vanskeligt ved at fjerne punktet ”AVX Scan” under funktioner i Internet Explorer.


Programmet optager let og ubemærket permanent plads på harddisken hvis det kun skal bruges en enkelt gang.

  • Central Command



  • Læs hele testen:


  • Test af antivirus-scannere på Internet : Introduktion



  • Test: CommandOnDemand



  • Test: Symantec Security Check



  • Test: McAfee VirusScan Online



  • Test: Trend Micro Housecall



  • Test: Panda Activescan



  • Test: Dr Web Online Test



  • Test: RAV Antivirus Scan Online



  • Test af antivirus-scannere på Internet: Samlet vurdering




    • Brancheguiden
      Brancheguide logo
      Opdateres dagligt:
      Den største og
      mest komplette
      oversigt
      over danske
      it-virksomheder
      Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
      Also A/S
      Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

      Nøgletal og mere info om virksomheden
      Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

      Kommende events
      Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

      Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

      21. maj 2024 | Læs mere


      Computerworld Summit 2024

      Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

      23. maj 2024 | Læs mere


      Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

      I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

      28. maj 2024 | Læs mere