En million PS3-ejere donerer regnekraft til forskning

En million PlayStation 3-ejere deltager nu i projektet Folding@Home, hvor konsollens ledige regnekraft bruges til forskning på Stanford-universitetet.

Sony fortæller nu at mere end en million PlayStation 3-ejere har meldt sig ind i projektet Folding@Home (FAH). Og hver dag kommer der 3.000 nye tilmeldinger. For at deltage skal man aktivere et lille program, der fungerer som en slags screensaver. Programmet sørger for, at konsollens ubrugte regnekraft kan bruges af forskere på Stanford-universitetet. Det store netværk af computere og konsoller bruges blandt andet til kræftforskning.

Samtidig erkender forskerholdet dog på sin blog, at der er store problemer med forbindelsen mellem PS3-klienten og FAH-serverne, hvor fejlprocenten har været helt oppe på 80 procent. Det skal løses med en ny version af klienten, som endnu ikke er færdig.

Ifølge Sony har 10.000 PS3-konsoller omtrent den samme regnekraft som 100.000 computere, og PS3'erne repræsenterer da også 74 procent af den samlede computerkapacitet i FAH-projektet. Sidste år blev Folding@Home kåret som verdens kraftigste Distributed Computing Network.

For PlayStation 3-ejere er det umiddelbart gratis at stille konsollen til rådighed for forskerne - programmet forstyrrer ikke og arbejder kun, når konsollen ikke bruges til andre formål.

Men PlayStation 3 er en strømforsluger med et forbrug på 380 watt, så hvis man lader konsollen køre døgnet rundt i forskningens tjeneste, kan det hurtigt mærkes på elregningen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Computerworld giver dig hver måned 30 minutter med de nyeste cybertrusler, konkrete angreb og brugbare råd. Få indsigt i AI og sikkerhed, compliance, risikovurdering og forsvarsstrategier. Tilmeld dig næste Cyber Briefing nu.

14. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere