Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Stor dansk Microsoft-partner i pengenød

Kursus-virksomheden Microworld kan først betale sine kreditorer i 2011. Men tror på fremtiden.

Microworld kalder sig landets største udbyder af Microsoft-certificeringer og kurser. Siden 1996 har Microworld Gruppen uddannet tusindvis af folk, men i slipstrømmen af finanskrisen er der markant færre, der havner på kursusbænken hos Microworld.

Derfor har firmaet netop udsendt et brev til sine kreditorer, hvor kursusvirksomheden, beder om en akkordordning. Firmaer, der har udestående på under 25.000 kroner, tilbydes en tilbagebetaling på 80 procent efter sommerferien. Kreditorer, der har mere end 25.000 kroner til gode, vil Microworld betale tilbage i rater frem til december 2011.

I brevet til samarbejdspartnere lyder begrundelsen:

”Dette skyldes en kombination af reduceret ordreindgang i perioden 2009 til maj 2010, en længere salgscyklus for vores nyudviklede net-baserede produkter, samt det forhold at vi grundet lange opsigelsesvarsler ikke hurtigt nok har været i stand til at tilpasse vores omkostninger.”

Ny direktør
Brevet er udsendt af Nils Claudi Arlund, der er nytiltrådt direktør i Microworld. Tidligere direktør og medstifter Jesper Weber Dohn fortsætter i firmaet.
Den nytiltrådte direktør ser positivt på fremtiden trods den slunkne kasse i øjeblikket.

Det er jo ellers tidligere set, at en tilbagebetalingsordning som denne, senere er mundet ud i betalingsstandsning eller konkurs?


”Betalingsstandsning eller konkurs indgår ikke i vores plan,” lyder det lakonisk fra Nils Claudi Arlund.

”Hvis det var en del af vores plan, så ville vi forberede os på det allerede nu. Men det gør vi ikke. Vi tror på fremtiden og på de ting, som vi har sat i søen,” siger direktøren med henvisning til især de webbaserede kurser og certificeringer, som Microworld både vil sælge i ind- og udland.
Men den igangværende tilbagebetalingsordning kræver positive tilbagemeldinger fra samtlige kreditorer.

Hvordan er din fornemmelse i forhold til at overtale alle?

”Det har jeg faktisk en udmærket fornemmelse for, så det tror jeg nok skal gå. Jeg har selvfølgelig ikke det fulde overblik i øjeblikket, men vi har fået en del positive tilbagemeldinger. Det skyldes jo også, at vi i mange år har haft et godt samarbejde med mange af vores samarbejdspartnere, og det vil de jo gerne fortsætte ,” siger direktøren til ComON.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere