Hvor meget stråling afgiver din mobiltelefon?

Nu kan du slå op i en internet-database og se, hvor meget stråling din mobiltelefon afgiver. Der er grund til bekymring, mener organisationen bag.

Den gamle debat om mulig sundhedsfare fra mobiltelefoner får ny næring i en aktuel rapport fra den amerikanske organisation Environmental Working Group (EWG). Rapporten ledsages af en online-database, hvor man kan slå sin egen mobiltelefon-model op og få oplyst, hvor meget stråling den afgiver. Der er også lister over de ti mobiltelefoner med lavest stråling og de ti modeller med den højeste stråling samt gode råd til, hvordan man kan begrænse sundhedsfaren.

EWG tager ikke konkret stilling om, at brug af mobiltelefoner rent faktisk er forbundet med forhøjet risiko for kræft, men mener at der under alle omstændigheder er god grund til at begrænse sin eksponering for stråling. Det kan gøres ved at bruge headset, sende flere sms-beskeder i stedet for at ringe op, eller undlade at bruge telefonen når der er lav signalstyrke.

Det sidste råd kan virke som et paradoks, men telefonen er nødt til at sende et kraftigere signal, når forbindelsen til masten er dårlig – og dermed udsætter man altså også sig selv for mere stråling.

De nuværende regler for mobilstråling i USA er baseret på anbefalinger fra mobiltelefon-producenterne helt tilbage fra 1992, og de tillader at hovedet udsættes for 20 gange højere stråling end resten af kroppen, ifølge EWG.

Her er man især bekymret over børn og unges stigende brug af mobiltelefoner. EWG kræver at producenterne skal oplyse på æsken om strålingsniveauet fra de enkelte mobiltelefon-modeller.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere