Artikel top billede

Her er de største sikkerheds-trusler i 2011

En ny og mere aggressiv form for spyware er måske på vej i det kommende år.

Hvad bliver de mest alvorlige trusler mod it-sikkerheden i 2011? Kaspersky Lab har netop udsendt sine bud på truslerne i det kommende år. Den russiske sikkerheds-leverandør advarer blandt andet mod en ny og mere aggressiv form for malware, som også kaldes spyware 2.0.

Hvor spyware 1.0 havde til formål at stjæle brugeroplysninger om eksempelvis bankdata og e-mail-konti, er de såkaldte spyware 2.0-programmer designet til at stjæle et meget bredere spektrum af informationer; hvor brugerne bor, hvor de arbejder, hvor de befinder sig på et givent tidspunkt, hvad de tjener, hvem deres venner er, hvem deres familie er, eller hvad deres øjenfarve er.

Programmet gennemsøger hvert et foto, hvert et dokument, hvert et stykke musik og alle andre filer, det kan komme i nærheden af. Kaspersky Lab mener at nogle firmaer er parat til at betale store summer for sådanne oplysninger, der eksempelvis kan bruges til meget målrettet markedsføring.

Men ellers er det stjålne bankoplysninger, spam, DDoS-angreb, pengeafpresning og svindel, som fortsat vil fylde lommerne hos de it-kriminelle i 2011.

Det forudsiges at der kommer en stigning i angreb på 64-bit-platforme, ligesom der sandsynligvis også kommer flere trusler mod mobile enheder med Android.

En af de interessante tendenser er, at der sker en professionalisering af it-kriminaliteten. Der kommer flere målrettede angreb mod virksomheder, hvor man direkte går efter industriel spionage og pengeafpresning.

Den berømte Stuxnet-orm, der formentlig var påtænkt at ramme atomkraftværker i Iran, får også et par ord med på vejen. Her er der tale om et softwareprogram, som er skrevet til at ødelægge fysisk udstyr. Dermed krydser det grænsen mellem den virtuelle og virkelige verden.

Kaspersky Lab forventer at der kommer flere af denne type sofistikerede angreb, men regner med at målet vil være informationstyveri og ikke sabotage.

Det forudsiges desuden at 2011 vil byde på en ny generation af mere organiserede og udspekulerede malware-programmører og et stigende antal angreb på brugere i virksomheder kombineret med et gradvist fald i direkte angreb på almindelige brugere.

De it-kriminelle vil i stadig større omfang forsøge at udnytte sikkerhedshuller – særligt i Adobe-programmer samt i Apple-produkter såsom Safari, QuickTime og iTunes. De kriminelle er i stand til at reagere hurtigere og hurtigere på fejl i systemerne. For få år siden var det næsten uhørt, at sikkerhedshuller blev udnyttet inden for en enkelt dag (en såkaldt Zero-day attack) – i dag er det normalen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere