Artikel top billede

Nintendo viser sin 3D-minikonsol

På pressemøder i USA og Europa har Nintendo afsløret de sidste detaljer om 3DS.

Nintendo havde onsdag inviteret til pressemøder på begge sider af Atlanten for at afsløre de sidste tekniske detaljer om sin meget omtalte 3D-minikonsol 3DS og samtidig give pressen mulighed for at afprøve vidunderet. Den nye mobile spilkonsol viser 3D-billeder uden at det er nødvendigt at bruge specielle briller.

Den europæiske lancering er nu sat til den 25. marts, mens 3DS kan købes i USA fra den 27. marts. Nintendo fortalte på pressemødet i New York at prisen på det amerikanske marked bliver 249 dollar. Den europæiske pris blev ikke afsløret på pressemødet i Amsterdam.

De fleste af de tekniske detaljer kender vi allerede. Nintendos nye 3DS har to displays. Den nederste skærm er berøringsfølsom, mens den øverste 3,5-tommers skærm altså kan vise 3D-billeder – uden briller. En sensor i enheden registrerer, hvor spillerens øjne befinder sig, og tilpasser automatisk billedet for at skabe 3D-effekten.

Skærmen har en opløsning på 800 x 240 billedpunkter, som deles mellem 400 punkter til det venstre og 400 punkter til det højre øje. Den reelle opløsning er altså på 400 x 240 pixels i 3D.

Den nederste skærm måler 3 tommer og her er der altså tale om en touchscreen med en opløsning på 320 x 240 pixel.

3D-effekten kan justeres med en slider på højre side af konsollen, hvor man også helt kan slå den fra. Det kan være nødvendigt, hvis andre skal kigge med fra siden, eller hvis der er tale om børn på seks år eller mindre, hvor Nintendo advarer om mulige øjenskader.

Det er også muligt at spærre 3D-modus med en kode, der skal indtastes for at aktivere den.

Minikonsollen indeholder et gyroskop og et accelerometer, og den har både et kamera vendt mod spilleren og to 3D-kameralinser på bagsiden. De er dog meget lyssvage og har kun en begrænset opløsning på 0,3 megapixel.

3DS understøtter WLAN-standarderne 802.11b og g og der er mulighed for at downloade nyheder og andet indhold trådløs gennem det såkaldte SpotPass, ligesom konsollerne kan udveksle indhold med hinanden over Streetpass.

Til styringen bruges et såkaldt circle-analog-stick, og 3DS har også fået en Home-knap, der skifter til startskærmen. Den mobile enhed er også bevægelsesfølsom og man kunne også forestille sig, at spillene kan styres ved at vippe med konsollen, men det måske give problemer med displayet, som fungerer bedst når man kigger fra samme vinkel og samme afstand.

Konsollen er bagudkompatibel med DS og DSi spil – her er der selvfølgelig ikke nogen 3D-effekt – og der er allerede bekræftet omkring 25 spil, som skulle være klar samtidig med lanceringen. Herunder titler som Super Street Fighter IV 3D-Edition, Nintendogs + Cats, Pilotwings Resort og Resident Evil: The Mercenaries 3D.

Nintendo vil også genudgive klassikeren The Legend of Zelda: Ocarina of Time i 3D-format til minikonsollen.

3DS sælges inklusive et 2 GB SD-kort og den kommer i to farvevarianter, sort og blå. I stedet for det sædvanlige strømkabel har Nintendo valgt at inkludere et dock til opladning.

De første anmeldere fortæller at 3D-effekten er meget svingende i de forskellige spil, og nogle gange kan det ligesom være forstyrrende, f.eks. i bilspil, hvor det er svært at se kurverne. Men dybdevirkningen på den lille skærm skulle generelt være imponerende i de fleste af 3D-spillene.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere