Mystisk gamer-firma trækker tilbud om guld og grønne skove tilbage

Investeringstilbud lød for godt til at være sandt. Nu er det trukket tilbage.

Giv os 25.000 kroner. Så står du efter et år med 44.200 kroner i hånden. Altså et afkast på 76 procent.

Sådan lød et tilbud fra et foretagende med navnet "Game Invest", der for nyligt dukkede op på internettet. Foretagendet tilbød forskellige investeringsmuligheder, hvor private investorer kunne skyde penge ind i selskabet i enten tre, seks, ni eller 12 måneder. Det store afkast skulle komme fra salg af computerspil, konsoller og gamertilbehør. Salget skulle ske i fysiske butikker og via nettet, forlød det. Der var dog stort set ingen informationer om selskabet, men forskellige spor ledte hen til en person, Michael Winther, der tidligere har gjort sig uheldigt bemærket med ubetalte regninger og et selskab med dårlige anmeldelser på Trustpilot. Derfor troede mange, der i debatfora diskuterede tilbuddet, at der var tale om et fuskerselskab.

På grund af massiv kritik har selskabet, som stadig er under oprettelse, nu trukket investeringstilbuddet tilbage.

"Game Invest u. stiftelse har valgt at trække sit investeringstilbud tilbage efter en del kritik - og da det ikke skal hedde sig, at vi har onde tanker til hensigt ved at få folk til at investerer p.g.a et godt investeringstilbud - har vi truffet beslutning om, at lade Game Invest selvfinansierer projekterne via egne bankforbindelser," skriver foretagendet på hjemmesiden Gameinvest.dk.

 

Investeringer i et uopdaget land

Rygterne om onde hensigter ville Game Invest altså ikke have siddende på sig. Inden foretagendet tirsdag trak tilbuddet tilbage, ringer en person, der kalder sig Lars Andersen, til ComON for at give flere detaljer om forretningen. I en senere mailkorrespondance med ComON tilkendegiver han dog ikke sit navn som afsender, blot "Game Invest u. stiftelse". Lars Andersen forklarer i interviewet, at selskabet arbejder på denne sommer at etablere et shoppingcenter med salg af computerspil, konsoller og gamertilbehør. Det skal ligge ved Padborg ved den dansk-tyske grænse i nabolandet, hvor momsen er på 19 procent - mod 25 procent i Danmark. Forretningen er altså reel og ikke varm luft, siger han.

"Jeg tror på, at der et marked for det, at der er et uopdaget land i det område," siger Lars Andersen i telefoninterviewet.

Han uddyber, at det tyske selskab også skal handle med tyskerne på nettet. Han vurderer, at der er 35 millioner potentielle kunder i Tyskland.

 

Investorer skal give netværk

Når selskabet tidligere har bedt private investorer i penge i stedet for at gå efter en langt billigere rente i en bank, er det for at få sparring og netværk, siger han.

"Det handler til dels også om at få nogle investorer ind, som måske kan bidrage til selskabet med noget netværk og sådan nogle ting," siger Lars Andersen.

Han er ked af, at firmaet er blevet knyttet til Michael Winther. Oprindelig stod domænet Gameinvest.dk som registreret i Michael Winthers navn, ligesom foretagendet delte adresse og telefonnummer med den nu lukkede webbutik Microtero Games, som Michael Winther ejede.

Lars Andersen hævder, at hans eneste relation til Michael Winther er, at han har købt domænet Gameinvest.dk af ham, ligesom han har overtaget kælderlokalerne på Østerbro i København efter ham. Gameinvest havde tidligere overvejet at bruge navnet Microtero Games, men på grund af dårlig omtale fra en håndfuld utilfredse kunder på Trustpilot vurderer han, at brandet har mistet sin værdi.

Personkredsen bag Gameinvest.dk består af Lasse Andersen samt to andre, siger han. Den ene er en svensk partner, den anden er en engelsk investor, som bidrager med tre millioner kroner. Identiteten på begge er hemmelig, siger Lars Andersen. Selskabet Game Invest eksisterer stadig ikke, men de har allerede sendt papirerne til de engelske erhvervs- og selskabsmyndigheder, som endnu ikke har oprettet selskabet. Processen med at oprette firmaet vil være gennemført i juni, forventer Lars Andersen.

Selskabet vil være Lars Andersens første virksomhed, siger han. Tidligere har han været sælger hos nogle af de større kopimaskinefirmaer, siger han - uden at ville oplyse navnene på firmaerne. Han mener, at det er irrelevant og frygter, at de bliver sat i forbindelse med en artikel, hvor hans foretagende bliver udnævnt som et svindelfirma.

 

Forbrugerrådet advarer

Vagthunden Forbrugerrådet rådgiver almindelige danskere om investeringer. Hold jer væk fra mystiske investeringer i små firmaer. Så kontant er budskabet fra cheføkonom Carsten Holdum fra Forbrugerrådet.

"Alene ved det forhold, at der ikke er fuld information, så bør man holde sig borte," siger Carsten Holdum.

At investoren vil tjene 76 procent efter et år virker usandsynligt, siger han.

"Det er helt urealistisk og useriøst og at angive afkast i den størrelsesorden. Afkast i den størrelsesorden får man kun på kasino, og så spiller man på rød og sort. Så er det 100 procent, man vinder, men så er der også 50 procent risiko for, at man mister de penge," siger Carsten Holdum.

"Hvis der var nogen, der vidste, hvordan man kunne gøre det bedre, så gad de ikke dele den mulighed med nogen," siger Carsten Holdum.

 

Ikke ponzi her

Nogle har i debatfora på nettet luftet, at der kunne være tale om et ponzi-scheme, hvor nye investorer skal betale afkast til eksisterende investorer. Den anklage afviser Lars Andersen blankt.

"Det er ikke sådan noget med, at vi skal bruge flere investorer for at kunne betale de andre penge," siger Lars Andersen.

Han kan dog godt forstå, at nogle kunne blive mistænksomme med den sparsomme information, som hjemmesiden i begyndelsen bød på. I interviewet - inden han beslutter at trække investeringstilbuddet tilbage - siger han, at han planlægger at tilbyde ekstra information om porteføljen. Den ekstra information vil man dog også kunne få ved at holde et møde med Game Invest, oplyser han.

Carsten Holdum uddyber, at der sagtens kan ligge reelle hensigter bag et selskab, som lover et stort afkast og kan vække mistanke om at være en form for ponzi-scheme eller pyramidespil. Risikoen er dog, at forretningen ikke løber rundt, og at investorerne mister pengene, som i mellemtiden er gået til eksempelvis lønninger.

Ni investorer har ifølge Game Invest selv henvendt sig for at høre mere. Ingen har dog slået til eller givet tilsagn om at benytte sig af tilbuddet, som altså nu er trukket tilbage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere