Artikel top billede

Google forbedrer sit billedformat

Søgegiganten forsøger at etablere sit eget billedformat som alternativ til JPG.

I et blogindlæg fortæller Google nu at man har forbedret billedkvaliteten i sit eget WebP-format, der skal køres i stilling som et alternativ til det populære JPG-format. Målet er at gøre nettet hurtigere ved at anvende mere effektiv billedkomprimering – men det kræver at Google kan overbevise folk om, at de skal skifte til WebP.

Google har nu tilføjet ny og mere effektiv komprimering, som skulle reducere filstørrelsen yderligere, og der er nu mulighed for at vise billedet i browseren inden det er færdig med at downloade. Billedet bliver så vist i en grov opløsning, der gradvist bliver finere, efterhånden som flere billeddata bliver hentet ned.

WebP er baseret på Googles eget videoformat, WebM, men indtil videre er der kun få browsere der understøtter teknologien.

Det gælder selvfølgelig Googles egen browser, Chrome, og Opera bruger også WebP til sin browsers Turbo-modus, mens selv Googles Android browser kan ikke vise WebP.

Mozilla har også fravalgt WebP i sin Mozilla browser, selvom man understøtter WebM formatet.

Microsoft har også forsøgt at forbedre JPG formatet med sit JPEG XR teknologi, som allerede er vedtaget som en officiel standard. Dermed er JPEG XR noget længere fremme end WebM, men alligevel bliver det format heller ikke brugt ret meget.

Google har forsøgt at skabe større interesse for sit format med et WebP codec til Windows, som betyder at man kan åbne og printe billeder i dette format uden ekstra software, og der er også et WebP plug-in til Photoshop.

Men samtidig understreges det at formatet stadig er under udvikling. Google arbejder blandt andet på at tilføje understøttelse for metadata og 3D.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere