Flere af Skats it-systemer er ikke blevet opdateret i over en måned

Selv med kun fire strejkende Prosa-folk og få dages arbejdsnedlæggelser på CSC er SKAT hårdt ramt.

SKAT advarede i går om, at konflikten på CSC skaber store problemer for driften af SKATs it-systemer.

Konflikten har dog endnu været af begrænset omfang: Ind til nu har kun fire Prosa-ansatte på CSC været i fast strejke som svar på CSCs lockout af 120 ansatte i begyndelsen af februar. Desuden har omkring 15 medarbejdere gennemført en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse på to-tre dages varighed, og et større antal medarbejdere har holdt en enkelt, uautoriseret strejke-dag.

Hvis man går ud fra, at de medarbejdere, som CSC selv lockoutede, ikke bestræd vigtige driftsopgaver, har CSC-konflikten indtil videre altså kun medført en meget beskeden reduktion i arbejderstyrken på CSC.

Alligevel er flere af SKATs it-systemer ikke blevet opdateret siden 11.april, skriver SKAT i erklæringen.
Driftsproblemerne medfører blandt andet, at følgende forhold i SKAT ikke kører normalt:

*Nye oplysninger om renteindtægter og -udgifter, pensioner mv. kan ikke ses i Skattemappen
*SKAT kan ikke danne og sende nye, ændrede årsopgørelser
*Visse betalinger til og fra SKAT bliver ikke registreret
*Bestilte TastSelv-koder kan være forsinkede

ComON ville gerne have spurgt SKAT, hvordan man regner med, at situationen bliver efter 1. juni, hvor op mod 400 Prosa-folk går i strejke, når der opstår så store problemer blot, fordi fire mand er i strejke.
Koncerndirektør i Skatteministeriet Jesper Skovhus Poulsen er dog først at træffe i eftermiddag. Ifølge en pressemeddelelse fra i går er SKAT så småt begyndt blive bekymret:

"Vi har haft flere møder med øverste ledelsesniveau i CSC, hvor vi har talt om konflikten. Vi er her blevet betrygget i, at CSC gør alt, hvad der er muligt, for at SKATs kunder kommer til at mærke konflikten mindst muligt. Men jeg skal ikke lægge skjul på, at det er med stigende bekymring, at vi ser frem mod tiden efter den 1. juni 2011, hvor der er varslet storkonflikt," siger Jesper Skovhus Poulsen
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere