Krak: Hvorfor bruger I altid Googles kort?

Den nordiske korttjeneste vil lade aviser og iværksætterfirmaer bruge sine kort gratis.

Google er blevet førstevælger, når aviser og andre bruger kort til at illustrere en adresse eller seværdighed. Det irriterer Krak.

Den nordiske kortgigant vil nu charme sig ind på livet af både medier og mindre iværksætterfirmaer, der får lov til at indlejre Kraks kort let og gratis via en API, som snart bliver frigivet.

“Vi er selvfølgelig irriteret over, at Google er blevet til standard-løsningen, når vi nu kan levere et meget bedre kort-grundlag”, siger Claus Thor Nielsen, der er onlinechef hos Eniro i et interview med webjournalisten Ernst Poulsen.

Krak har udviklet et gratis API, som kan benyttes gratis til redaktionelt brug af danske mediehuse og start-up virksomheder, men meldingen fra Krak er så dugfrisk, at der mangler at blive lave regler for, hvem der kan bruge API'en gratis, og under hvilke betingelser. 

“Det tager vi en vurdering af i hvert enkelt tilfælde. Men – I den anden ende af spektret, så har vi i dag et API, som vi tager penge for, når f.eks. en ejendomsmægler-kæde vil bruge vore kort. Det er også klart, at man ikke kan bruge gratis-løsningen til at lave en konkurrerende kort-virksomhed, ” siger Claus Thor Nielsen.
      

Men var det ikke Krak, der...

Det er værd at lægge mærke til, at det netop er Krak, der nu taler om åbenhed og opfordrer til at linke. For nogle år siden var Krak i massiv modvind og juridiske slagsmål på grund af strenge betingelser for at linke til Krak-kort. Efter debatten havde raset i et stykke tid ændrede Krak sin link-politik

Debatten den gang fik netop mange folk til at vende deres interesse mod Google eller et andet alternativ som Findvej.dk.

Men Krak.dk går altså nu i kamp med Google for at vinde nogle af markedsandelene tilbage. Initiativet kommer også i direkte forlængelse af den såkaldte Datacamp, som telestyrelsen holdt i sidste uge, hvor formålet var at finde på tjenester, der kan anvende og visualisere offentlige data.

Interesserede parter skal kontakte Claus Thor Nielsen, hvis de vil høre mere om Kraks nye initiativ.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere