Artikel top billede

Telenor hvirvlet ind i indisk tele-skandale

Telenor afviser "uregelmæssigheder" i sag, hvor indisk teleminister blev fyret.

Telenors indiske datterselskab er ramt af en teleskandale, hvor den indiske stat angiveligt har mistet 170 milliarder kroner i tabte indtægter.

I sidste uge blev Andimuthu Raja, den indiske teleminister fyret, på grund af anklager om grove forsømmelser. Under hans herredømme uddelte Indien for to år siden frekvenslicenser til teleselskaber til ti år gamle prismodeller.

Den norske telegigants datterselskab, Uninor, var blandt de selskaber, som fik telelicenser til priser, der hørte hjemme i et tilbagestående uland og ikke en boomende ny økonomi. De billige priser vækker naturligvis mistanke om eksempelvis korruption.

Den indiske telemyndighed vil nu forsøge at annullere 38 mobillicenser, deriblandt nogle af Uninors. Til det norske nyhedsbureau NTB siger Telenor, der har omtrent 13,5 millioner indiske kunder, at firmaet har rent mel i posen.

"Vi har nu undersøgt, hvordan vores licenser blev tildelt, og vi har ikke fundet nogen uregelmæssigheder," siger Telenors norske talsmand, Glenn Mandelid.

Han siger, at Indien frygtede at få monopoler på telemarkedet og havde derfor en "først til mølle"-politik fra 2000 til 2008. Derefter gik landet over til en auktionsmodel.

Telenor kom ind på det indiske marked ved for to år siden at købe det lokale firma Unitech, som i dag hedder Uninor. Det lokale firma havde allerede købt licenserne inden opkøbet. Telenor er glad for det indiske firma trods et underskud på 4,2 milliarder før skat i år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere