Grooveshark bekymrer den danske musikbranche

En undersøgelse viser, at meget få danskere ved, at den kontroversielle tjeneste ikke betaler for musikken.

Grooveshark er en torn i øjet på den danske musikbranche.

Musiktjenesten bliver brugt af flere og flere danskere, men amerikanerne bag tjenesten betaler ikke en krone for at bruge musikken.

ComON har tidligere omtalt, at KODA på vegne af de danske musikere har forsøgt at lave en aftale med Grooveshark, men arbejdet er forgæves indtil videre.

"Vi har haft dialog med Grooveshark, men det viser sig efterhånden, at de ikke er interesseret i en aftale med os," siger KODA's direktør Anders Lassen i en artikel til Børsen.

Amerikanerne betragter sig selv som en lovlig tjeneste og tilbyder at fjerne musik, hvis ophavsmænd ønsker det, kan man læse på Grooveshark.com. Men ifølge KODA og landets pladeselskaber er det et løfte, som Grooveshark ikke holder.

 

Ulovligt/lovligt

Dermed anvender Grooveshark musikken uden tilladelse og uden at betale musikerne. Men for KODA og resten af den danske musikbranche er det værste problem, at Grooveshark af mange danskere opfattes som legitim.

En undersøgelse udført af Megafon fortæller, at halvdelen af Groovesharks danske brugere er overbeviste om, at tjenesten overholder ophavsretten. 45 procent svarer, at de tror den er ulovlig. Kun fem procent ved, at tjenesten er på kant med loven.

Tal fra undersøgelsen viser også, at 10 procent af alle danskere over 15 år har prøvet Grooveshark.

En retssag med den amerikanske tjeneste vil koste mange penge og tid. Derfor skal udfordringen løses på en anden måde. Til Børsen siger direktør Casper Bengtson hos Universial Music, at man heller ikke vil løse problemet ved at spærre danskernes adgang til Grooveshark men ved at gennemføre informationskampagner.

Juridiske eksperter har tidligere udtalt, at det er meget svært at straffe forbrugere af streaming tjenester. De vil typisk kun være på kant med ophavsretten, hvis de ved, at musikken eller filmene er lagt på nettet uden tilladelse fra ophavsmanden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere