Artikel top billede

TDC og Telia må kalde LTE for 4G

Forbrugerombudsmanden har dog to forbehold.

Telia og TDC behøver ikke at frygte, at statens forbrugervagthund begynder at bide, fordi selskaberne har listet sig ind i 4G-haven.

I modsætning til de sindige WiMAX-jyder fra Randers, så har Telia og TDC valgt at kalde deres nye mobilnet for 4G - også selv om det egentlig hedder Long Term Evolution (LTE) og i realiteten er præ-4G.

Nu siger Forbrugerombudsmanden i et brev til TDC, at der på "nuværende tidspunkt ikke er grundlag for at gribe ind over for brugen af betegnelsen 4G om LTE, når der er tale om en væsentlig forbedring af ydeevne og kapacitet."

Det viser ComON's aktindsigt i brevet.

Brevet indeholder altså to forbehold. På "nuværende tidspunkt" betyder, at Forbrugerombudsmanden kan skifte holdning til spørgsmålet. Her forklarer Forbrugerombudsmanden, at de lige nu er i dialog med de øvrige nordiske forbrugerombudsmænd. Den norske ombudsmand grubler også på spørgsmålet for tiden og er selv i dialog med den norske telemyndighed for at skabe afklaring.

Vagthundens andet "men" tager udspring i den internationale teleunion (ITU's) forbehold fra sidste måned, hvor FN-organet sagde OK for at bruge 4G-navnet om LTE, når der er tale om "væsentlig forbedring af ydeevne og kapacitet".

"Det må man sige, det er der," siger Rasmus Avnskjold, pressemedarbejder ved TDC, til ComON.

 

To teknologier er ren 4G

Telia har allerede lanceret deres LTE-net med 4G-navnet, men det var TDC, der først lancerer det nye net senere, som for halvanden måned siden spurgte Forbrugerombudsmanden, om det var vildledende at bruge 4G-navnet.

"Forskellen på 4G og 3G er enormt stor, og man skal også bruge nyt udstyr. Vi er ikke så overraskede over svaret. Det er en ny generation af mobilt bredbånd, men det er altid rart at være på den sikre side, og det var derfor vi spurgte," uddyber Rasmus Avnskjold.

ITU har tidligere meldt ud, at organisationen vil betegne LTE Advanced og WiMAX 16.e som næste generation, altså 4G. Pressemeddelelsen fra december, om at ITU siger god for brugen af 4G-mærkatet til præ-4G-teknologier, skyldtes, at teleselskaber verden over allerede var begyndt at bruge navnet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere