Artikel top billede

Biler kan også hackes gennem dæksensorer

Hackere kan skade eller overvåge bilen.

Moderne bilers dæksensorer, der holder øje med lufttrykket, kan hackes.

Det påviser forskere fra Rutgers University and the University of South Carolina, skriver it-mediet Ars Technica.

De trådløse sensorer, der har været påtvunget biler i USA de sidste to år, kan misbruges til at spore vogne eller fodre bilerne med forkerte data, hvilket får de elektroniske kontrolenheder (ECU) til at gå i udu.

Tidligere har andre forskere fra University of Washington og University of California San Diego hacket ECU'en og fået bilen til både at dytte, fjerne bremseevnen eller hindre bilen i at kunne accelerere.

Forskerne påpeger denne gang, at dæksensorerne er trådløse, så biler i nærheden kan hacke sig ind i bilen system via dæksensorerne. De brugte udstyr for næsten 9000 kroner, deriblandt radiosensorer og software, til at aflytte og påvirke to forskellige systemer til at overvåge dæktrykket.

Sensorerne bærer unikke identiteter, så forsker kunne ved at aflytte sensorerne identificere og spore bilerne fra afstand. Det forlyder dog ikke på hvor stor afstand, det kan lade sig gøre.

Derudover formåede forskerne at få lys i bilens kontrolpanel til at lyse og få hele den elektroniske kontrolenhed til at gå ned. Når angrebet via dæksensorer ikke er så farligt, som angrebet direkte på kontrolenheden, så er det fordi sensorerne kun sender beskeder hvert 60. til 90. sekund, skriver Ars Technica.

Forskningen fra Rutgers University og University of South Carolina bliver præsenteret ved en USENIX-konference denne uge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere