Så mange danskere hopper på Googles Facebook-rival

Flere hundrede tusinde danskere har på få måneder koblet sig på Google +. Men er det en succes?

Det er gået stærkt med tilstrømningen, siden Google åbnede for invitationer til Google+.

Analyse-selskabet Wilke Mobile Life har regnet ud, at cirka 100.000 danske smartphone-ejere er blevet brugere af den nye sociale tjeneste.

Tilstrømningen kunne endda være endnu større:

”Tallet skal ses i lyset af at Google+ først blev tilgængelig for iPhone i slutningen af juli. Samtidigt er det stadig baseret på invitationer efter samme princip, som da Google Mail blev introduceret” siger Simon Svegaard, Head of Wilke Mobile Life.

Analysen er blevet til gennem spørgsmål til et panel bestående af 1000 danske smartphone-brugere.

Det store spørgsmål er, hvor mange brugere Google+ har i alt – altså både pc-brugere og smartphone-brugere.

Dobbelt op

Simon Svegaard tror, at der kun er relativt få, der udelukkende bruger Google+ fra pc’en. De fleste brugere er nemlig tech-interessede mænd, der sandsynligvis blander smartphone- og pc-brug.

Et skud på det samlede antal brugere af Google+ lyder derfor: dobbelt op fra smartphone-brugerne, altså omkring 200.000 danske brugere på Googles Facebook-rival.

Det tal er meget højt i betragtning af, hvor kort tid tjenesten har været tilgængelig, erkender Simon Svegaard. Men analysechefen er ikke af den grund overbevidst om, at Gooogle+ bliver en succes:

”Det store flertal er til stede på Google+ for at tjekke det af. Men hvis folk kun kommer for at kigge, bliver der ikke genereret noget indhold – og så er det svært at se, hvad der skal gør det bedre end Facebook,” siger han.

70 procent af brugerne af Google+ er mænd, viser Wilke-analysen. I sammenligning er over halvdelen af Facebook-brugerne kvinder, og de står for næsten 70 procent af tidsforbruget der.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere