Datacomfort dropper Visma

Vismasatsning slog fejl for C5-forhandleren og kostede på bundlinien. Bestyrelsesformanden føler sig svigtet af leverandøren.

Forsøget på at få et alternativ til C5-forretningen er slået fejl for den nordsjællandske ERP-forhandler Datacomfort i Græsted. Det står fast efter et pauvert 2009-resultat, konkluderer hovedejeren Carsten Kock.

I 2008 valgte C5-forhandleren ellers at sprede sine kompetencer for at kunne tilbyde sine kunder en valgmulighed mellem flere forskellige ERP-systemer.

Men succesen udeblev og hovedejer i Datacomfort Carsten Kock konkluderer i dag, at Visma har svigtet samarbejdet med forhandleren.

»Visma har ikke levet op til deres løfte om at hjælpe med medarbejdere og kunder,« siger Carsten Kock.

Han vurderer, at Datacomfort forgæves har brugt op imod 500.000 kroner på certificeringer, direct mail og på at ringe til potentielle Vismakunder.

Samtidig kan den myslykkede satsning aflæses direkte på bunlinein. Efter det første år med Visma kan Datacomfort notere et resultat før skat på 309.000 kroner, det laveste resultat siden 2005. Det er dog ikke tabet, der ærgrer Carsten Kock mest.

»Det mest frustrerede er den energi vi har brugt på Visma,« siger han.

Datacomfort trak stikket på sin Vismasatsning allerede i sommeren 2009, da forhandleren erkendte, at resultaterne udeblev. Men på trods af de brudte løfter og uindfriede mål, er han ikke skuffet over fiaskoen.

»Sådan er det at drive forretning, så jeg er ikke bitter eller sur,« siger Carsten Kock, der vedstår, at en del af fejlen også ligger hos hans virksomhed.

Det kræver fem eller syv gange så lang tid at tilrette en Visma-løsning, som det tager at tilrette en C5-installation, og det gør Visma for dyr for Datacomforts kunder, der er forholdsvis små, forklarer han.

»Måske var vi ikke gode nok eller måske fejlvurderede vi markedet heroppe, fordi kunderne er meget følsomme overfor prisen,« siger Carsten Kock.

Datacomfort har otte ansatte og fast tilknyttede konsulenter, der tilsammen i regnskabsåret 2008-9 omsatte for lige under 10 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere