Slagsmål om falske Cisco-varer

Brokeren CESS skyder tilbage på Cisco i sag om falske produkter.

Netværksproducenten Cisco har opdaget netværksprodukter med falske serienumre solgt fra brokeren CESS i Ålborg. Sagen er nu havnet hos Ciscos Brand Protection-afdeling i USA, erfarer CRN. Men Ciscos danske afdeling holder kortene tæt ind til kroppen.

»Jeg kan bekræfte, at vi har en sag kørende, mere ønsker jeg ikke at sige om det,« siger Ciscos kanalchef Lasse Garby.

Hos CESS indrømmer direktør Nikolaj Johansen, at der verserer en sag. Men han sender bolden tilbage til Cisco.

»Vi har på intet tidspunkt set dokumentation for, at vi skulle have solgt varer med falske serienumre,« lyder det fra CESS-direktøren, som mener, at producenten bør feje for egen dør, hvis de ønsker at komme problemet med de falske varer til livs.

»Cisco har skabt problemet for sig selv, fordi de agerer med et forhandlernetværk, der ensretter priserne og sætter den frie konkurrence ud af spil. Når det er så svært at tjene penge på hardware, er det klart, at der sidder folk, der ser en mulighed for at lukrere på det,« siger han.

Problemet med falske varer er langt fra et nyt fænomen for Cisco. Allerede i 2007 beskrev CRN producentens problemer med de forfalskede varer. Ifølge CRNs kilder i brokermiljøet er fænomenet stadig meget udtalt.

Alligevel afviser Lasse Garby, at der er et stort problem i Danmark.

»Det hænder, men det er ikke i voldsom stigning. Det kan tælles på en hånd, hvor mange sager vi har om året,« hævder han.

Da producenten typisk opdager forfalskningerne i forbindelse med tegning af service, indrømmer han dog, at det reelle omfang kan være større.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere