PC-Ware taber EU-dom om Microsoftlicenser

EU-Domstolen afviser PC-Wares klage over at tabe Microsoftordre til 360 millioner kroner til Fujitsu Siemens Computers.

En sag om EU-Kommissionens indkøb af Microsoftsoftware er endt med et fuldt nederlagt til den europæiske softwareforhandler PC-Wares hollandske afdeling. Ved en retssag har EU-Domstolen nylig frifundet Kommissionens for ulovlige indkøb og samtidig dømt PC-Ware til at betale sagsomkostningerne.

Tilbage i 2007 havde PC-Ware budt på en såkaldt Large Account Reseller-ordre for Kommissionens Microsoftlicenser med en rabat på 17,7 procent, men tabte til Fujitsu Siemens Computers, der vandt ordren til en samlet værdi af 360 millioner kroner over to år.

I retten forsøgte den tabende forhandler forgæves at bevise, at Fujitsu Siemens Computer ulovligt havde dumpet sin pris på licenserne.

»Det skal desuden fastslås, at sagsøgerens påstand om, at andre forhandlere over for Kommissionen har afgivet et bud, der indeholder en nedsættelse på 17,70%, udgør en simpel påstand, der ikke er støttet af noget bevis,« fastslår EU-dommen.

Fujitsu Siemens Computers fik ordren, da virksomheden tilbød at levere de mange licenser med en rabat på 18,25 procent og dermed blev det Fujitsu og ikke PC-Ware, der løb med ordren.

PC-Ware påstod i retten, at dens rabat var den absolut lavest mulig uden at komme i konflikt med forbuddet mod prisdumping. I retten forsøgte forhandleren, at overbevise dommeren om, at Fujitsu Siemens’ pris var under indkøbspris, og at virksomheden derved ødelagde den frie konkurrence i EU. Det ville være et brud på både EU’s egne indkøbsregler og lokal belgisk lov, som gælder indkøb i for EU-Kommissionens knudepunkt i Bruxelles.

I retten havde PC-Ware krævet, at Kommissionen annullerede sin ordre til Fujitsu Siemens og betalte en erstatning til PC-Ware på fem millioner kroner, et beløb, der svarer til den fortjeneste, som forhandleren tabte, fordi ordren var gået dens næse forbi.

Foruden PC-Ware og Fujitsu Siemens Computer bød yderligere to unavngivne leverandører på EU-ordren.
PC-Ware ønsker ikke at udtale sig til CRN om dommen.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere