Artikel top billede

Tech Data tjener penge i Norge

Selv om Tech Data i Norge både vækster på top- og bundlinjen, får den amerikanske distributør stadig baghjul af Also-Actebis. Men vi er på vej, lyder det fra den norske direktør.

Mens Tech Datas danske organisation for nylig måtte fremlægge et tocifret millionunderskud, går det bedre for den amerikanske distributør i Norge.

Her har Tech Data netop fremlagt et regnskab, der viser en omsætning på 2,08 milliarder norske kroner. Det svarer til en vækst i omsætningen på 12,2 procent i forhold til forrige år.

Resultatet lyder på 11,3 millioner norske kroner. Året før lød tallet på 4,5 millioner kroner, og der er dermed tale om en næsten tredobling af resultatet.

»Jeg synes, vi har klaret det godt, og vi er absolut tilfredse med resultaterne. Vi har forbedret toplinjen væsentligt, og al væksten er organisk. Vi har også klaret at få bundlinjen med, og det er noget, vi er glade for, især når vi ser på de resultater, vores konkurrenter har leveret i samme periode,« siger Tech Datas norske direktør, Øyvind Sæther, til norske IT-Bransjen .

Forbedringerne skyldes ifølge direktøren effektiviseringer og større nøjsomhed med, hvad der bliver brugt penge på.

»Nu har vi haft to relativt stabile år, hvor vi har finjusteret organisationen og været igennem store ændringer. Vi er ikke påvirket af noget nyt lager eller indførelsen af nye ERP-systemer, som gerne lammer hele organisationen. Samtidig nyder vi godt af infrastrukturen, vi har i hele Europa, med det samme ERP og logistiksystem. Det gør, at vi kan høste stordriftsfordele,« siger den norske direktør.

For blot tre år siden kom Tech Data i Norge ud med et driftsunderskud på 33 millioner norske kroner.

Men selv om Tech Data går frem i det norske, må distributøren se sig slået af storkonkurrenten Also-Actebis, hvis man ser på omsætningen.

Med fusionen når Also-Actebis nemlig op på en samlet omsætning på 2,34 milliarder norske kroner.

»Vi er sikre på, at vi kommer til at opleve hård konkurrence fra dem fremover. Men vores definitivt vigtigste mål er, at vi skal være større end dem ved udgangen af året. Det betyder, at vi må blive bedre og levere en bedre kundeoplevelse hver eneste dag,« siger Øyvind Sæther og tilføjer:

»På papiret var de større end os sidste år, men jeg er sikker på, at hvis man sammenligner vores regnskaber i dag, er vi ikke så langt bagefter i årets første halvår.«

Han forventer derfor, at væksten fortsætter det næste år og ser mobility som området med størst vækstpotentiale. Blandt andet begyndte samarbejdet med mobildistributøren Brightstar at bære frugt i slutningen af sidste år, fortæller han til IT-Bransjen.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere